Érdekes pálfordulat

2022.11.21. 17:54

Márki-Zay szerint nem aggályos a városházi kameraszoba

Kameraszobát alakítanak ki a hódmezővásárhelyi városházán, mert a jövőben már nemcsak a rendőrségre, hanem a városházára is „befutnak” majd a térfigyelő kamerák felvételei, amit állítólag csak a közterület-felügyelők láthatnak.

Kovács Erika

A Bercsényi és Márton utcák sarkára 3 kamerát telepítettek 2018 elején, amiből Márki-Zay Péter országos botrányt csinált. Fotó: Kovács Erika

Márki-Zay Péter polgármester ezt egyáltalán nem tartja aggályosnak, pedig öt évvel ezelőtt még országos botrányt csapott amiatt, hogy a Bercsényi utca és a Márton utca sarkára három kamerát szereltek fel. A polgármester a Bercsényi utcában lakik. Szerinte azért kerültek oda a térfigyelők, hogy a Fidesz megfigyelje, milyen látogatót fogad. Pedig akkor a felvételeket kizárólag a rendőrség láthatta. A 2018. január 6-án, a hivatalos Facebook oldalán közzétett bejegyzésében leírta, 2018. január 5-én jelentette be indulását ellenzéki jelöltként az időközi polgármester-választáson és ugyanazon a napon új térfigyelőkamerát szereltek fel az utcájukban. „Így most már akármelyik irányból jön hozzám látogató, megfigyelhetik (a helyi sajtó jelentős része nyilván azért nem jött el a sajtótájékoztatóra, mert éppen ezt dokumentálták.) Az időbeli egybeesés nyilván véletlen: éveken keresztül két polgármester is lakott az utcában, most hogy a vásárhelyi elhalálozott, esedékes lett a biztonság megerősítése ebben a csendes, hangulatos vidéki utcában, ahol forgalom is alig van…”

Ezt a polgármesteri posztot az ellenzéki média tényként közölte, holott a városban akkoriban több helyen telepítettek új kamerákat, ezek egyike volt a Bercsényi, az ehhez kapcsolódó, konkrét utcaneveket tartalmazó közbeszerzést még 2017 elején lefolytatták. 

Míg 2018-ban a kamera telepítését a személye elleni támadásnak vette Márki-Zay Péter, most lapunk kérdésére azt válaszolta, nem látja aggályosnak, hogy a rendőrség mellett, az önkormányzat kezdeményezésére a városházára is befutnak majd a felvételek, mert „akik a magánemberek adataiban böngésztek, már kirúgtuk.” Hódmezővásárhelyen viszont sokan ítélik el ezt a döntést. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában