Bordány

2022.12.27. 12:47

A Tappancsnak gyűjtött adományt az óvoda

A bordányi Aprajafalva Óvoda és Bölcsőde első alkalommal kapcsolódott az országos Állatvédelmi Témahéthez. Az akcióra alig egy hét alatt mintegy 50 kilogramm száraztáp és macskaeledel gyűlt össze.

Munkatársuktól

Mindig örömmel fogadják az adományokat a Tappancs Alapítványnál. ARCHÍV Fotó: Török János

Az országos Állatvédelmi Témahét országosan több mint 120 ezer gyermek részvételével valósult meg, óvodástól a középiskolásig. A program célja az volt, hogy az adventi várakozásban és készülődésben ne csak embertársainkra szenteljünk több figyelmet és szeretetet, hanem az állatokra is. Ezzel kialakítva a belső motivációt a cselekvő állatvédelemre, valamint magasabb szintre emelni empatikus képességeiket.

A bordányi óvoda nagy örömmel vett részt a szép kezdeményezésben, amelyről a bordany.com oldalon számolt be Horváthné Kálmán Zita, intézményvezető-helyettes. 

– Nem csak a gyerekeket, hanem a családokat is aktívan próbáltuk a szemléletformálás jegyében mozgósítani, így állateledel adománygyűjtést szerveztünk a Tappancs Alapítvány számára. A meghirdetett akcióra alig egy hét alatt mintegy 50 kiló száraztáp és macskaeledel gyűlt össze. A gyerekek nagy örömmel és büszkén hozták a csomagokat. Tudták és érezték, hogy jót cselekednek, a kutyusok nagy örömmel eszik majd meg az általuk hozott eledelt. Az összegyűjtött adományt a Méhecske nagycsoportos gyerekek személyesen vitték el a menhelyre – mesélte az intézményvezető-helyettes. 

Hozzátette, a Tappancsnál a Méhecske csoportot fogadó hölgy nagyon hálás volt a felajánlásért, és örömmel körbevezette a gyerekeket, akiket igazán megérintett egy-egy kutya és macska sorsa.

A program további játékra is invitálja a szülőket és gyerekeket. Egy fotópályázat keretében az állatokkal foglalkozó, azaz például etetést, simogatást vagy közös játékot megörökítő, gyerekekről készült képeket január 9-étől az óvónőknek lehet elküldeni, mert ezekből egy közös tablóképet szeretnének kiállítani. A hét folyamán sokat beszélgettek a felelős állattartásról, az állatvédelemről és az adományozás fontosságáról. A gyerekeknek megígérték, hogy a jövőben szerveznek még gyűjtést, hogy máskor is segíthessenek a bajba jutott állatokon. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában