Kistelek

2022.12.16. 08:20

Élet költözik a szellemkastélyba - fotók

Szellemkastélynak nevezik a kistelekiek azt a város határában, gyógyszállónak készült épületet, melynek projektjét 2016. december 31-ig kellett volna befejezni, de a pénz elfogyott. Azóta elhagyatottan áll, romlik az állaga. De új élet költözhet, költözik bele: befektetők jelentkeztek és idősek otthona, ökofaluja lehet belőle – tudtuk meg Nagy Sándor polgármestertől.

Imre Péter

Most még így néz ki Kistelek határában a gyógyszállónak szánt épület. Fotó: Török János

A közelmúltban tartott kisteleki közmeghallgatáson is felmerült, a helyiek által csak szellemkastélynak hívott, a település határában álló épületnek a sorsa. A lakosokat folyamatosan foglalkoztatja, mi lesz vele? Megkérdeztük Nagy Sándor polgármestert.

– Annak idején 90 százalékos készültségű volt a beruházás, mára ez 70-80-ra csökkent, ugyanis nem titok, hogy több mozgatható dolgot elloptak az építési területről. A történet azonban nem sokára pozitívan folytatódik, mert három-négy potenciális befektető is érdeklődött már önkormányzatunknál – jelentette ki a városvezető.

Eredetileg az alternatív és a hagyományos gyógyászatot ötvöző gyógyszállónak készült. Mára már nincs zár alatt az épület, vagyis – ahogy Nagy Sándor fogalmazott – felszállt a fehér füst, újra hasznosíthatják a komplexumot, ez a folyamat megkezdődött és az rövidesen gazdára is találhat. –Ezerrel beindult az ügy – közölte.

– A termálkúttal rendelkező 4 hektáros területen felső kategóriás, új típusú gondozási központ, idősek otthona valósulhat meg, amit én inkább idősek ökofalujának neveznék. Van rá igény itthon és külföldön egyaránt, amit alátámaszt, hogy határon túli befektető-jelölt is érdeklődött – mondta a polgármester. Hozzátette: kihasználhatják a klinikák, vagyis Szeged közelségét, az erre a célra alkalmas, a város határában fekvő csendes és szabad területet, a már említett termálkúttal, ami a fűtést is takarékossá, környezetbaráttá teszi.

A megvalósulásról, vagy akárcsak az építkezés kezdéséről, tulajdonképpen folytatásáról még nem lehet semmi pontosat tudni, de az biztosnak tűnik, hogy előbb-utóbb élet költözik a szellemkastélyba.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában