Verseny

2022.12.08. 19:30

Eredményt hirdettek az informatika versenyen

Az operációs rendszerek, az IKT és technológiai alapismeretek, az internet, a szövegszerkesztés és prezentációkészítés területén adtak számot tudásukról a diákok az általános iskolák felső tagozatos tanulói számára kiírt járási informatika versenyen a HSZC Szentesi Pollák Antal Technikumban.

M. A.

Idén vásárlási utalvánnyal díjazták a legjobbakat. Fotó: Majzik Attila

Mint Kovács Attila, az iskola igazgatója elmondta, a kérdések alapvetően az informatika köré szerveződtek. 

– Minden évben van egy fő téma, ez idén az 5-6. évfolyam korcsoportjában a „kedvenc számítógépes játékom”, a 7-8. évfolyam korcsoportjában a „drónok hasznosulása az élet területein” voltak – számolt be az igazgató.

Az 5-6. évfolyam korcsoportban Nagy Nimród, a Szegvári Forray Máté Általános Iskola diákja lett a legjobb, őt Tóthné Nóbik Mariann készítette fel a versenyre. A második és harmadik helyen a Koszta József Általános Iskola diákjai, Hingl Zsombor és Orosz Zalán végeztek.

A 7. évfolyamosok között a Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola diákja, Balogh Ádám lett az első, akit Papp Sándor készített fel a versenyre. Mögötte a kosztás Nagy Balázs és Dékány Dávid, a Deák Ferenc Általános Iskola diákja végzett.

A 8. évfolyam korcsoportban a Fábiánsebestyéni Arany János Általános Iskola tanulója Sinóros-Szabó Zoltán végzett az első helyen, őt Fái András István készítette fel a versenyre, míg a Szent Erzsébet diákja, Dávid Kristóf és Horváth Nóra, a Mindszenti Általános Iskola tanulója lett a második és harmadik.

– Nekem az első feladat volt a legnehezebb, amiben kábeleket kellett megnevezni. A programozás ment a legjobban. Ez volt az első versenyem, örülök a harmadik helyemnek. Azt viszont még nem tudom, hogy mire költöm majd a jutalmul kapott vásárlási utalványt – mondta el az eredményhirdetésen Orosz Zalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában