Csak a szikáncsi postát mentené meg Vásárhely

2022.12.06. 14:00

Utcára vitték az embereket, aláírásokat gyűjtöttek, most mégis elengedik a csúcsiak és susániak kezét?

Demonstráltak, aláírást gyűjtöttek Vásárhelyen a Márki-Zay Péter polgármestert támogatók. A posta ajánlatát azonban úgy tűnik, csak a szikáncsi fiók esetében támogatná a város, legalábbis ezt tartalmazza a csütörtöki közgyűlés elé kerülő javaslat.

Kovács Erika

A Jókai utcai postához is szervezett az önkormányzat demonstrációt. De az előterjesztésben nem szerepel a csúcsi posta megmentése. Fotó: Kovács Erika

A Magyar Posta Zrt. a magas rezsiköltségre hivatkozva három postát zárt be Vásárhelyen március 31-ig, a Jókai és a Klauzál utcait, valamint a külterületen lévő szikáncsit. A postabezárások ellen Márki-Zay Péterék három demonstrációt szerveztek, több ezer aláírást is gyűjtöttek. Kis Andrea, jogkör nélküli alpolgármester a szikáncsi postánál demonstrált és tartott lakossági fórumot.

Benkő Zsolt külterületekért felelős önkormányzati képviselő is megszólalt az ügyben. Hangsúlyozta, fontos, hogy megmaradjanak a szolgáltatások, ennek rendezését teljes mellszélességgel támogatják a fideszes képviselők.

A postaügy csütörtökön kerül a közgyűlés elé. Az előterjesztés szerint, mint arról már lapunk néhány napja beszámolt, a postától megkapták az ajánlatot. Eszerint a szikáncsi fiók működése évente 8 millió forint + ÁFA összegbe kerül, a csúcsi városrészben lévő Jókai utcai 39,1 millió forint + ÁFA, míg a Klauzál utcai 54 millió + ÁFA. Az önkormányzatnak a három posta működéséhez 64,2 millió forinttal kellene hozzájárulnia.

A három posta környezetében élők közül a szikáncsiaknak van most a legnehezebb dolguk. Míg Hódmezővásárhelyen a csúcsi és susáni városrészben élők 1-2 kilométerrel arrébb, a főpostán, vagy a Tesco épületében lévő postán intézhetik ügyeiket, a szikáncsiaknak jóval messzebbre kell utazniuk, vagy a 7 kilométerre lévő Földeákra, vagy a 13 kilométerre található Vásárhelyre. Buszjárat pedig nincs minden órában, mint Vásárhelyen.

Az előterjesztésben az szerepel, hogy a postabezárás ne rójon aránytalanul nagy terhet a szikáncsiakra, ezért Márki-Zay Péter polgármester a szikáncsi posta esetében ajánlja elfogadásra a Magyar Posta Zrt. ajánlatát, a csúcsiak és a susániak kezét pedig, egyelőre úgy tűnik, elengedik. A csütörtöki közgyűlésen azonban lehet még változás, mert mint több fórumon is elhangzott, a város nagyon jól áll anyagilag.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában