További fejlesztéseket terveznek

2023.01.14. 07:00

Megvalósult és tervezett beruházások Kisteleken

Lehet, hogy első látásra nem annyira jelentősek, de egy közösség élete szempontjából fontosak azok a beruházások is, amelyek 2022-ben valósultak meg Kisteleken, vagy még jelenleg is zajlanak. További fejlesztési tervekből mindenesetre nincs hiány, tudtuk meg Nagy Sándor polgármestertől.

Imre Péter

Az egyház által építtetett református templom környezetét, parkot és parkolókat a város alakította ki. Archív fotó: Imre Péter

– Az élhetőség szempontjából ugyanúgy fontosak a kisebb, a várost szépítő, a múltat megőrző beruházások, mint az infrastruktúrát, a gazdaságot érintő fejlesztések. A pályázati lehetőségeket kihasználva tavaly többek között a gimnázium közelében lévő csordakutat építettük újjá, ami Kistelek meghatározó értéke és ékessége volt régen, és most új köntösben emlékeztet a múltra, annak embereire, történéseire – mondta Nagy Sándor polgármester. Megújult a Szent Erzsébet-szobor környéke, újrafestették a Szent István téri árkád faelemeit, pótolták a megrongált téglákat, a játszótér kerítést kapott és a felújított, bővített általános iskola udvarán elbontották a régi drótkerítést, helyére térelválasztó került. Hangsúlyozta: ezeken felül a legfontosabb a református templom egyház általi felépítése volt.

– Régen várt és jelentős munkák zajlottak a kül- és belterületi utak felújításakor – folytatta. Belterületen a Jókai utca elején újult meg az aszfalt, új burkolatot kapott teljes szélességében a Keresztes-Nagy Antal utca és elkészültek a parkolók. A Széchenyi utca teljesen megújult, akárcsak a Nyárfasor, a Tömörkény utca egy része, a Rákóczi iskolánál lévő szervizút, a Molnár János utca eleje a víztoronynál, a Hunyadi és a Galamb utca egyik oldala, a Hársfa utca eleje, a Bocskai utca az Erzsébet utcáig, és a Gőzmalom utca a Jókaiig – sorolta a polgármester. Külterületen is több út újult meg tavaly.
A korábbiakban többször citált, az autópálya felőli új fogadópont kialakítását, tervezését és létjogosultságát erősíti, hogy a MÁV nyertes állami pályázattal rendelkezik a vasútállomás teljes felújítására, beleértve a parkolót, a buszfordulót, a várótermet és a peronokat. Ebben a MÁV partnerként számít városunkra, kikérve, adott esetben beépítve véleményünket, hogy a felújított épületek, egységek minél jobban illeszkedjenek az ottani környezethez, Kistelek ottani terveihez – fejtette ki.

Archív fotó: Imre Péter


– A kiemelt projektek mellett a város egyéb beruházásait, a belterületi és külterületi útépítéseket, a belvízelvezető és az ipari szennyvízcsatorna rendszer fejlesztését, intézményeink további felújítását, vagy éppen az Ópusztaszer felé vezető kerékpárút felújítását is tervezzük, szeretnénk megvalósítani – zárta mondandóját Nagy Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában