Nébih

2023.01.03. 15:43

Új helyen az elektronikus permetezési napló

delmagyar.hu

Illusztráció

Fotó: Karnok Csaba

Az elektronikus permetezési napló beolvadt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal elektronikus gazdálkodási napló rendszerébe. Így azt januártól a Nébih felületén kell kezelni.  A 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak a felületen naprakész, azaz 24 órán belüli nyilvántartást kell vezetniük a szántóföldi kultúrában végzett rovarölőszeres kezelésekről. Minden más esetben éves adatszolgáltatást ír elő a rendelet, amelynek először a 2023-as kezelések összesítésével jövő január 31-ig kell majd eleget tenniük az érintetteknek.

Január 1-jétől az elektronikus gazdálkodási napló felület a Nébih ügyfélprofil rendszerében érhető el KAÜ-s azonosítás után. Az elektronikus permetezési napló kitöltéséhez készített útmutató hamarosan felkerül a Nébih oldalára, emellett közvetlenül a felületen a beviteli mezők mellett található információs gombok is segítik az ügyfeleket az adatrögzítésben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában