Korábban 50 millió forintos támogatást ajánlott fel

2023.02.20. 20:37

Játszóház Vásárhelyen: mégsem támogatja a bajai cég a várost

Mégsem kap 50 milliós támogatást az önkormányzat az Auster Solar Kft.-től a játszóház kialakításához. Erről Márki-Zay Péter polgármester számolt be a vasárnapi videójában.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Lapunk megírta, hogy a február 8-i közgyűlés elé bekerült egy anyag, amelyben a városvezetés arról számolt be, hogy a tervezett, Petőfi utca 6. szám alatti iskolában 80 milliós városi forrásból megvalósítandó játszóház kialakításához egy bajai cég 50 millió forintos támogatást ajánlott fel játékvásárlásra. Elsőként arról is beszámoltunk, hogy a cég a dohánykoncesszió révén ismertté vált hódmezővásárhelyi Sánta János érdekeltsége. Márki-Zay Péter polgármester tavaly, a kampányában még meglehetősen negatív hangnemben beszélt Sánta János vállalkozásairól, kijelentette, hogy hatalomra kerülése esetén megszüntetné a dohánymonopóliumot. Február 8-án viszont büszkén és örömmel fogadta el az Auster Solar Kft. nagylelkű adományát.

A bajai székhelyű cég, az Auster Solar Kft. tagja a megújuló energetikai befektetéseket preferáló Solar Markt Csoport holdingvállalatnak, amely a napenergia hasznosítására fókuszál. A csoport Kelet-Magyarországon ez 100 MWp kapacitású, több mint 14 ezer háztartás ellátására képes naperőműparkot, valamint további 3 nagykapacitású naperőműpark építését tervezi. A tervezett naperőműparkok beruházási igénye egyenként 25-30 milliárd forint, amely lapértesülések szerint 12 év alatt térül meg. Az egyik park Hódmezővásárhelyre kerül.

A vasárnapi videóban Márki-Zay Péter utalt rá, lapunk cikkéből derült ki számára, hogy Sánta János áll amögött a vállalkozás mögött, amelyik a nagylelkű adományt felajánlotta.

– Miután a közgyűlésen a költségvetés megalkotása után elfogadtuk ezt a jótékony felajánlást, az illető cég most jelezte nekem, hogy visszatáncolnak a támogatástól. Írásban is megerősítették ezt – mondta a polgármester.

Hogy ezek után hogyan alakítják ki a játszóházat, arról nem beszélt. A városi költségvetés ugyanis csak a szükséges átalakításokat tartalmazza, a játékbeszerzéseket nem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában