Átadták a megújult aulát

2023.02.22. 21:07

Szentesen vonzó iskolai környezetet teremtettek - fotók, videó

Teljesen megújult a szentesi Pollák Antal Technikum aulája: a büfé áthelyezésével, két helyiség és egy folyosó összenyitásával egy modern és látványos közösségi teret alakítottak ki. A modernizálás során a korábbi szűkös lehetőségek helyett egy tágasabb, nyitott teret sikerült létrehozni, ahol a diákok otthon érezhetik magukat.

Majzik Attila

Teljesen átalakult az iskola közösségi tere. Fotó: Majzik Attila

Fényshow és robottánc – látvá­nyos elemekkel tarkítva mu­tatták be a Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum új közösségi terét. 

– Szeretnénk elérni azt, hogy ehhez hasonlóan vonzó, 21. századi környezetet tudjuk megteremteni az iskoláinkban. Fontos a technikumok nyújtotta képzés is, de maga a környezet is meghatározó abban, hogy a diákok és a szülők vá­­lasztják, vagy nem választják az adott iskolát – emelte ki az átadón Pölöskei Gáborné szakképzésért felelős helyettes államtitkár. Hangsúlyozta, a Pollákban olyan képzés zajlik, amely a magyar gazdaság számára elengedhetetlen. 

– A magyar gazdaság a ne­­héz körülmények ellenére fejlődik, ehhez pedig minőségi, szakképzett munkaerőt kell ki­­adnia a szakképző iskoláknak. Meg vagyok róla győződve, hogy mi erre képesek vagyunk – szögezte le a helyettes államtitkár. 

Az új közösségi tér átalakítási munkálatai tavaly nyáron kezdődtek, az aula mellett a bejárat és a mellékhelyiségek is megújultak. A beruházás költsége 118 millió forint volt, ezt, valamint a büféhez végrehajtott 4 millió forintos eszközbeszerzést a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum saját forrásaiból oldotta meg – számolt be Hegedűs Zoltán kancellár. Hozzátette, elképzelésük szerint 5-10 éven belül megújult iskolák fogadják majd a diákokat, legközelebb Makón és Hódmezővásárhelyen terveznek fejlesztéseket. 

Az átalakítással kapcsolatban Kincses Tímea, a HSZC főigazgatója megjegyezte, a színek, a bútorok és a világítás is a Pollák sajátos világát tükrözik. 

– Több évtizedes hiányt pótol az elkészült beruházás. Régóta éreztük azt, hogy szükség van az iskolában egy olyan közösségi térre, amely lehetőséget ad nekünk arra, hogy ne csak a szakma fortélyára tanítsuk meg a gyerekeket az iskola falain be­­lül, hanem egy olyan élményt is biztosítsunk a számukra, amely valóban közösségé kovácsolja őket – összegzett Kovács Attila, az intézmény igazgatója. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában