Idén is megrendezik Hódmezővásárhelyen

2023.03.18. 14:47

Ifjú feltalálók jelentkezését várják

Kovács Erika

Az Ötlet Club 13 Egyesület idén is meghirdeti „IDEA-2023” Hódmezővásárhely – ötlet, újdonság, találmány elevezésű ifjúsági versenyét. A rendezvény célja, hogy növeljék az ifjúság alkotóerejét. Az „IDEA-2023” kiállítás arra kínál lehetőséget a fiataloknak, hogy bemutassák elképzeléseiket, hogy milyennek képzelik a jövő tudományát, technikáját.

A versenyt két korcsoportban rendezik meg, a 10 és 14 év közötti kisdiákoknak, illetve a 15-18 év közötti középiskolás korosztálynak. Az elkészítendő mű a világ bármely jelenségére vonatkozhat, valamilyen fantáziaképben, tárgyban, konkrét megoldásban – így például találmányban, matematikában, fizikában, kémiában, biológiai elgondolásban bemutatható. A megjelenítési formája sem kötött, lehet makett, rajz, kép, videó, számítógépes program, kisplasztika, fa-, fém- vagy textilmunka.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell a pályázók adatait és a mű tárgyának maximum két oldalnyi bemutatását. Jelentkezni postán, vagy e-mailben lehet „IDEA 2023” jeligével. A levelezési cím: 6800 Hódmezővásárhely, Gyöngy utca 13., az e-mailcím [email protected]. Jelentkezni május 10-ig lehet. A legjobb pályaműveket értékes jutalomban részesítik. A beérkezett anyagokból június 23-25. között rendeznek kiállítást Hódmezővásárhelyen. A kiállításon, versenyen kívül, felnőtt feltalálók és újítók is részt vehetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában