Helyi közélet

2023.03.02. 11:07

Megoldódhat a háziorvos kérdés Szikáncson

Lakossági fórumot tartott szerdán késő délután Márki-Zay Péter polgármester a város egyik külterületi lakott részében, Szikáncson. A fórum szinte teljes érdektelenségbe fulladt, mindössze 6-an vettek részt és háromnegyed óra alatt véget is ért.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter szikáncsi fórumán nagyon kevesen vettek részt. Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata

Az önkormányzat az előzetes ígérettel szemben nem közvetítette az eseményt. A fórumra Benkő Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője vendégként kapott meghívást.

A polgármester a körzet legnagyobb eredményének a kisposta újranyitását nevezte. Az önkormányzat készíttetett a város pénzén egy politikai molinót, amelyen az állt, hogy „A Fidesz bezáratta, a város kinyittatta!”. Ez 11 napig volt kint a posta kerítésén, ezután valakik leszedték – jelentette be a polgármester. 

Márki-Zay Péter megemlítette azt is, hogy néhány éve a szikáncsiak a jeladó torony minőségére panaszkodtak, abban az ügyben is intézkedtek, illetve ugyancsak a lakók kérésére tárgyaltak korábban a Volánbusszal, hogy több járat menjen be a faluba, a buszfordulót is kiszélesítették. Az idei tervek között megemlítette, hogy Szikáncson is fejlesztik a közvilágítást, a régi lámpákat LED-esre cserélik. 

Fotó: Hódmezővásárhely önkormányzata

Benkő Zsolt önkormányzati képviselő, a szikáncsi részönkormányzat elnöke a helyiek legnagyobb problémájáról, az orvoskérdésről beszélt. Mint arról lapunk is beszámolt, a szikáncsiak szeretnék, ha legalább heti egyszer lenne rendelés a faluban. A rendelő jelenleg nem felel meg a hatósági követelményeknek, az eddigi háziorvos pedig nem vállalja a kijárást. Benkő kezdeményezésére egy előzetes helyszíni bejáráson felmérték a szükséges munkálatokat. Találtak egy másik háziorvost, aki vállalja a szikáncsiak ellátást, heti egy rendeléssel. Elhangzott, a rendelőfelújítási költségigényt a részönkormányzat az önkormányzathoz nyújtja be.

A lakossági észrevételek között szerepelt, hogy továbbra is kevés Volánbusz jár be Szikáncsra, az országúti megállóban teszik le az utasokat. A gyerekeknek a forgalmas úttesten veszélyes átkelniük. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában