Szeged

2023.03.25. 12:30

Megtisztították Szikit és Subasát - Galéria

K. A. R.

Bőven volt mit a zsákokba szedni. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Közösségi szemétszedést tartottak szombat délelőtt Sziksósfürdőn és Subasán. Sajnos bőven volt mit a zsákokba szedniük a résztvevőknek, akikkel közösen tisztította meg a településrészt Ruzsa Roland önkormányzati képviselő, az esemény kezdeményezője és szervezője. Lapunknak elmondta, a természettel kapcsolatos világnapokhoz kötődően ebben az évben két nagy szemétszedést is tartanak Kiskundorozsmán és a kiskertes övezetekben. A mostanit a víz március 22-ei világnapja alkalmából szervezték meg, éppen ezért a Sziksósfürdőn lévő horgásztó környékére kiemelt figyelmet fordítottak.

A jelenlévők csapatokban gyűjtötték a hulladékot, ehhez a zsákokat és a kesztyűket a képviselő biztosította. Részekre bontották Szikit és Subasát, éppen ezért mindenki kapott egy térképet, hogy lássa, melyik rész tartozik hozzá. Ezen a térképen a gyűjtőpontok is fel voltak tüntetve, a megtelt zsákokat azokon a helyeken lehetett leadni. Az elégetett energia utánpótlása is biztosított volt, édességgel és vízzel vendégelték meg az önkénteseket.

Ruzsa Roland megjegyezte, már tavaly, a kampánya során jelezte, hogy céljai között szerepel a tiszta és rendezett Kiskundorozsma, ennek elérését segítik a szemétszedések. Hozzátette, hálás a dorozsmaiaknak, hogy ők is szívügyüknek érzik ezt, és nagy számban vesznek részt a programon. Közölte, a következő nagy szemétszedést április 22-én lesz a Föld napjához kapcsolódóan.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában