Hódmezővásárhely

2023.03.09. 17:30

Minek az ugróiskola-festéshez megbízási szerződés Márki-Zay feleségének?

Márki-Zay Péter, hódmezővásárhelyi polgármester legutóbb az MZP Őszintén című műsorban valóságos szerecsenmosdatással védte a feleségét a kirobbant megbízási szerződés botránnyal kapcsolatban.

Kovács Erika

Márki-Zay Péter feleségével (középen) az önkormányzat még 2020. decemberében kötött ingyenes megbízási szerződést, ami határozatlan ideig érvényes. Archív fotó: Kovács Erika

Mint lapunk is megírta, a polgármester felesége az önkormányzatnál segít, ahogyan Márki-Zay Péter, fogalmazott, „ha ugyanis bárki kér a feleségemtől valamit, utána ő segít elintézni”.

– A kormánysajtó belső információk alapján kérte az adatokat, Kis Andrea volt alpolgármester tudta, hogy a feleségemmel ingyenes megbízási szerződést kötöttünk. Milyen munkát végez a feleségem ingyen? Szed szemetet Hódmezővásárhelyen, az ugrálóiskolát, a növényládákat festette le, bokrokat metszett, kutyafuttatót szervez, ételt, italt oszt a rászorulóknak és mindezt ingyen. Nehéz elfogadni, ha valaki nem a családtagjait juttatja fizetős pozícióba, hanem maga is ingyen dolgozik – sorolta Márki-Zay Péter. 

Szerinte, ha valaki csak a kormánymédia cikkeit olvassa, úgy tűnik, mintha egy zsíros állást kapott volna a felesége, vagy a neje utasítgatná a városháza dolgozóit.

– Miért kellett az ingyenes munkához szerződést kötni? Már akkor tudomásunkra jutott, hogy Kis Andrea szeretné a feleségemet beperelni, azért, mert ő a kérésemre, lakossági észrevételt továbbított az egyik hivatali dolgozónak. Hogy a rosszindulatú, áskálódó belső ellenséget kicselezzük, ezért írtunk szerződést titoktartással kiegészítve – fogalmazott Márki-Zay Péter.

Az ominózus szerződést 2020. december 1-jén kötötték és határozatlan ideig szól. Eszerint a lakosságtól személyesen kapott, vagy a saját és a polgármester oldalain beérkezett információk észrevételek, panaszok továbbítása, azokra gyors válaszadás, tájékoztatás tartozik Márki-Zay Péter feleségének feladatai közé. Szemétszedésről, ugróiskola festéséről, kutyafuttatóról szó sincs benne.

Kis Andrea szerdán fejtette ki a közösségi oldalán, hogy elege van a hazugságcunamiból. A meghurcoltatásának, ami a jogköreitől való megfosztásával kezdődött, egyik oka az lehetett, hogy a polgármester feleségének városházi megbízását helytelenítette és ezt el is mondta Márki-Zay Péternek, a politikai kockázatokra is felhívta a figyelmét.

„Az ilyen típusú megbízással rendelkező hozzátartozó munkáját ugyanis senki sem ellenőrzi, senki sem kéri számon, az erre hivatott közgyűlés sem. A jogállam általam is képviselt alapelveivel összeférhetetlen egy közhatalmat gyakorló szerv, önkormányzat ilyen módon való működtetése” – fogalmazott Kis Andrea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában