Az önkormányzat megvásárolja az anyagot, a falu önkéntesei pedig elvégzik a munkát

2023.03.22. 08:20

Összefogással készül el a temető kerítése

Kovács Erika

Három oldalon, mintegy 400 méteren készül majd el Csanádalbertin a temető kerítése. Fotó: Kovács Erika

Csanádalbertin a Covid miatt szakadt meg a közösségi munkák sorozata, amit most újraindítanak. A temető kerítését készítik el. Az anyagot az önkormányzat veszi meg, a munkát pedig összefogással a falu lakói végzik el. 

A 2010-es években vezettük be a közösségi munkák hagyományát 

– tudtuk meg Csjernyik Zoltán polgármestertől.

Olyan munkákat szerveztünk, amivel szebbé tudtuk tenni a falut, festettünk, meszeltünk, takarítottunk, fát ültettünk, felújítottunk bizonyos tárgyakat, eszközöket

 – említette meg Csjernyik Zoltán. Hangsúlyozta, az ilyen megmozdulásoknak nemcsak az a haszna, hogy az önkormányzatnak nem kell munkadíjat fizetnie, sokkal többet jelentenek.

Fotó: Kovács Erika

Aki részt vesz az önkéntes munkában, másképp néz a tevékenysége gyümölcsére, jobban vigyáz rá. Az ilyen alkalmak összekovácsolják a közösséget. Sajnos a Covid időszak alatt nem lehetett összejönni, de most újra folytatjuk a munkát.

Csanádalbertin áprilisban tervezi az önkormányzat a temető kerítésének kiépítését. Az utcafronton már készen van, de három oldalon, összességében 400 méter hosszúságban, még szabadon bejárnak az őzek, nyulak. Ezt a helyzetet szeretnék megszüntetni.

Önkormányzatunk megveszi az anyagokat, de munkaerőre már nem lenne keretünk. Közmunkásunk is csak kilenc van, köztük csupán hárman férfiak. Tíz éve még négyszer ennyien voltak. Az önkéntes munkára már többen jelentkeztek, hiszen mindannyiunk érdeke a kerítés. Remélem, egy-két hétvége alatt elkészülünk. Összefogással faültetést és járdaépítést is tervezünk idén

 – tudtuk meg a polgármestertől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában