Pusztaszer

2023.03.31. 07:00

Százéves munkástelepi programok

I. P.

Archív Fotó: Karnok Csaba

A Pusztaszerhez tartozó Munkástelep 100 éves alapítását április 29-én és 30-án, szombaton és vasárnap ülik. A programok egyik felelőse Sági Mihály önkormányzati képviselő segítségével nyújtunk áttekintést a várható eseményekről.

– A fő attrakciók szombaton várnak a kilátogatókra és a helybeliekre, 8 órakor zenés ébresztővel indul a centenáriumi programsorozat, majd 10 órától három kiállítóhelyre is elmehetnek az érdeklődők. Az egykori iskolában élő német házaspár engedélyével a garázsban lesz tárlat a 30 évig működött suliról, de ifjabb Szabó Sándor és Szeri Mária portáján is találkozhatunk érdekességekkel, – ezeken a helyszíneken mindig történik majd valami. Balogh Jánosnál egész nap készül a kürtőskalács, 10 órától 14.30-ig pedig a Kisfüstösnél a palacsinta – sorolta Sági Mihály.

Nehogy elfelejtsük: 10 órától csoportosan látogatható a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzet büdös-széki része, és lesz kocsikázás is. Az ebéd mindkét napra megoldott – amíg a megfőzött étel tart –, szombaton öt-, vasárnap kétféle egytálételből választhatnak a látogatók. Ezután szombaton, 14.30-tól Máté Gábor polgármester és Sági Mihályné, a Pusztaszer Községért Közalapítvány elnöke emléktárgyakat ad át azoknak, akik legalább 40 éve élnek Munkástelepen. Legutóbbi írásunkban párral találkozhattak olvasóink. Az első nap a pusztaszeri templomban celebrált szentmisével folytatódik, akkor szentelik fel ünnepélyesen a 14 stációt, utána a meglepetés sztárvendég nótákkal szórakoztatja a pusztaszerieket, munkástelepieket.

A vasárnap a sporté és a mulatásé: rendeznek Munkástelep-futást és petanque-bajnokságot, a napot és a centenáriumi ünnepséget hajnalig tartó bál zárja a Kisfüstösnél – ajánlotta Sági Mihály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában