Nagytőke

2023.04.01. 07:00

Bajban a nagytőkei falugondnoki szolgálat

M.A.

Ilyen utakkal kell megküzdeni a tanyavilágban. Fotó: Gulyás Gergő

Az emberekhez fordult segítségért Szénászky Zsolt, Nagytőke polgármestere. Tönkrement a község egyetlen terepjárója, ezzel pedig a falugondnoki szolgálat is ellehetetlenült, nincs mivel járni a környező tanyavilágot.

– A terepjáró júniusi vizsgáztatása körülbelül 600 ezer forintos költségből tudna kijönni. Sajnos már most sem tudjuk használni, az autó jelen pillanatban is szerelőnél van, de nem tudjuk javíttatni, mert nincs rá pénzünk. A jelenlegi gazdasági helyzet olyan terhet rótt az önkormányzatra, annyi költségünk duplázódott vagy háromszorozódott meg, hogy egy 5-600 ezer költséget az önkormányzat nem tud kifizetni. Közben meg itt van a feladat, hogy az emberekhez minden nap meleg ételt, ivóvizet tudjunk vinni – közölte Szénászky Zsolt. Mint a polgármester hozzátette, a nagytőkei tanyavilágban élők főként idős emberek, akik rá vannak szorulva a falugondnoki szolgálat segítségére.

– Olyanok itt az útviszonyok, hogy terepjáró nélkül nagyon nehéz közlekedni. Ha esős idő van, akkor annyira kátyúsak, járhatatlanok az utak, hogy egyszerűen nem lehet mással megközelíteni a tanyákon élő embereket. Most a tanyagondnokunk a saját autójával jár, de olyan is volt, hogy biciklivel vagy gyalog, hátán a vizes hordóval ment ki az ellátottakhoz – vázolta a problémát a nagytőkei polgármester.

– Ez nem tartható állapot, mindenképpen szükségünk lenne egy megoldásra. Ezért gondoltam, hogy a közösséghez fordulok, mert nagy bizodalmam van az emberekben. Aki meg tudja tenni, segítsen nekünk abban, hogy meg tudjuk javítani ezt az autót. A legjobb megoldás az lenne, ha tudnánk venni egy újabb gépjárművet, de ehhez legalább 2-3 millió forintra lenne szükségünk – fogalmazott Szénászky Zsolt.

A felajánlásokat Nagytőke község önkormányzatának számlaszámára (11735043-15354611) várják, a közleményben tüntessék fel, hogy „tanyagondnoki szolgálatra” vagy „autójavításra”.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában