Nagymágocs

2023.04.18. 11:30

Családbarát védjegyet kaptak

Kovács Erika

Szebellédi Endre elmondta, céljuk, hogy a következő lépésben a Családbarát település címre is méltóak legyenek. Fotó: Kovács Erika

Családbarát szolgáltatóhely tanúsító védjegyet kapott Nagymágocs. A Családbarát Magyarország Központ kormányhatározat alapján végezte az önkormányzat minősítését. Lapunk az elmúlt években többször is beszámolt arról, hogy Nagymágocson milyen fejlesztések történtek, amelyekkel a gyermekes családok és az idősek életét jobbá, könnyebbé tették. 

– Szerencsére Nagymágocson megfordult a tendencia, megállt a népesség csökkenése és már növekedésről számolhatok be. Ez elsősorban az itt élők sikere, de az önkormányzat is igyekszik mindent megtenni, hogy a családok jobban érezzék magukat – mondta lapunknak Szebellédi Endre polgármester.

4-5 évvel ezelőtt még évente csak 10-12 gyermek született a faluban, jelenleg 30 fölötti az újszülöttek száma és jó néhány gyermeket nevelő család is Nagymágocsra költözött. 

Az önkormányzat az elmúlt években felújította a nevelési-oktatási, szociális és egészségügyi szférához tartozó intézményrendszerét. Utakat, járdákat építettek, még babakocsibarát járdával is rendelkeznek. Fejlesztették a játszótereket, az újszülöttek családjai életkezdési támogatásban részesülnek, ettől az évtől kezdődően facsemetét is kapnak. 

Két éve a meglévő bölcsődei férőhelyek számát egy családi bölcsődével bővítették. A terveik között egy új bölcsőde építése is szerepel. Kiemelt figyelmet kap a demens idősek ellátása is, a kisnyugdíjasok pedig rendkívül kedvezményes áron kapják az ebédet – emelt ki néhány intézkedést a polgármester.

Néhány hónapja egyébként Nagymágocs Idősbarát-díjat is kapott. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában