Munkástelep századik születésnapjára készül Pusztaszer

2023.04.21. 08:40

Illemhelyek is készülnek az ünnepségre

A Pusztaszerhez tartozó Munkástelep alapításának századik évfordulóját április 29-én és 30-án ünneplik. Az előkészületek már a hajrába érkeztek, és az önkormányzat úgy határozott, nem bérelnek mobilvécét, inkább készítenek hármat, amelyeket éveken keresztül használhatnak, így anyagilag is szinte egálban vannak a bérléssel.

delmagyar.hu

Saját tervezésű mobil vécéket készít az önkormányzat. Fotó: Török János

– A centenáriumi ünnepség előtt az utakat elegyengettük, a kátyúkat feltöltöttük Munkástelepen, de ezt minden tavasszal elvégezzük, az egykori iskolánál lévő összekötő út portalanításra pedig már pályázatot is beadtunk – sorolta Máté Gábor, Pusztaszer polgármestere.

Azt is elárulta, pénteken tartanak a részfeladatok – kiállítások, parkolás-szállítás, főzés-étkeztetés, egyéb programok – felelőseivel egyeztetést arról, hogy pontosan hol tartanak, kell-e valakinek valamiben segítség.

– Nem csinnadrattát, nagy mulatságot akarunk, hanem csendes, társalgós összejövetelt, például a gyerekeknek sem lesz ugrálóvár. A lényeg, hogy találkozzunk, emlékezzünk, felidézzük Munkástelep múltját, beszéljünk jelenéről és akár a jövőjéről. Szeretnénk, ha ez a hétvége maradandó emlék lenne a résztvevőknek, például a közelebbről vagy távolabbról érkező elszármazottaknak és rokonaiknak is – fejtegette a faluvezető.

A rendezés egyik érdekessége, hogy Pusztaszer nem a megszokott megoldást választotta, nem bérelt mobilvécéket, hanem Máté Gábor – mivel egykor technikatanár volt – tervezett hármat, és azokat az ő aktív közreműködésével az önkormányzat udvarán készítették, készítik el.

Fotó: Imre Péter

– Az ismert bérelhető illemhelyek drágák és szerintem undorítóak, ezért döntöttünk a saját tervezésű és előállítású mellett, ráadásul nagyjából annyiba kerül, mintha béreltük volna – közölte Máté Gábor.

Két ülőkéset és egy piszoárost alakítanak ki, a vázszerkezetet alumínium zártszelvényekből hegesztették, az oldalakat OSB-lapok alkotják, és egyes felületeket linóleummal burkolnak.

– A régi kerti budikat gondoltuk újra, a működése is olyan lesz: gödröt ásunk alá, amelyet a rendezvény végeztével betemetünk, és reményeink szerint ezeket a vécéket még hosszú évekig, akár évtizedig használhatjuk – mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában