Mestersolymász tartott bemutatót vasárnap

2023.04.09. 18:50

Sólymok az emlékparkban - Fotók

Munkatársunktól

Ismeretterjesztés és szórakozás várta Gasztonyi Dániel mestersolymász bemutatójának látogatóit vasárnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Fotó: Török János

Két napon át várták a látogatókat húsvét hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba. Vasárnap a madármegfigyelési napon többek között volt solymász- és kutya engedelmességi bemutató. A húsvéti hagyományokat pedig hétfőn élhetik át a látogatók, amikor a húsvéti tojáskeresés, a déli harangszó és az ételszentelés után hagyományos locsolkodást és népszokásokat mutatnak be. Sok érdeklődőt vonzott Magyarország vezető solymászbemutatója vasárnap kora délután a Nagyrétre, amit Gasztonyi Dániel mestersolymász tartott.

A látványos produkciók mellett, amikor például a madarak a nézők feje felett centiméterekkel repülnek el, a szakember számára fontos a solymászat, mint kulturális örökségünk hagyományainak ápolása, valamint a solymászati módszerekkel történő ragadozómadár-tenyésztés. Ezen kívül a sérült madarak utódainak a természetbe való visszajuttatásán is dolgoznak. Az ismeretterjesztés mellett vasárnap inkább a szórakoztatás volt főszerepben, ölyv, héja és sólyom is bemutatkozott, valamint a solymászatról, a fajokról, felszerelésekről is tanulhattak az érdeklődők. A madarak után a kutyák vették át a rétet, kutyás engedelmességi bemutató, dog dancing, terápiás kutyás foglalkozás is volt a Köröstorki Ebtanoda közreműködésével. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában