Szeged

2023.04.27. 08:40

Van megoldás a felsővárosiak és a drukkerek parkolási gondjára

Területcserével orvosolni tudná a szegedi önkormányzat a kézilabdamérkőzések idején kialakuló parkolási káoszt Felsővároson. Olvasónk, Utassy Csaba olyan területet adna át a városnak, amin több száz autó elfér, és amin akár bobpálya vagy lombkoronasétány is üzemelhetne.

Kiss Anna

A terület tulajdonosa szerint nemcsak parkolókat, hanem például lombkoronasétányt is ki lehet alakítani itt. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Alakítsanak ki több szurkolói parkolót a Pick Aréna és a Tiszavirág Sportuszoda környékén, meccsnapon pedig biztosítsák a Felsővároson élők számára a szabad mozgást, a kulturált közlekedést

 – néhány héttel ezelőtt így számoltunk be a felsővárosi utcák lakóinak kéréséről. Úgy tűnik, megoldás máris lenne a problémájukra, kérdés azonban, hogy a városvezetés elfogadja a felajánlást. Utassy Csaba, az Estate Capital Kft. ügyvezetője ugyanis azzal kereste meg lapunkat, hogy a Felső Tisza-parttól a Gábor Áron utcáig, a töltés túloldalán húzódik egy, a saját tulajdonában lévő 3 hektáros erdősáv, amit szívesen elcserélne a várossal ipari területre.

Fotó: Karnok Csaba

Feltételezem, hogy az önkormányzat nem rendelkezik megfelelő forrásokkal, hogy ezt a területet többcélú hasznosításra megvásárolja, ezért megoldás lehetne ipari területre történő csere. A jelenleg közjóléti rendeltetésű erdőterületnek nyilvánított erdősáv fák kivágása nélkül alkalmas lenne akár 200-300 autó parkoltatására, miközben például lombkoronasétány, bobpálya vagy futópálya is működtethető lenne a Pick Aréna melletti területen

 – mutatott rá a közgazdász ingatlanszakértő, aki egyébként maga is az OTP Bank–Pick Szeged drukkere.

Utassy Csaba szerint a csere által alacsony költségekből megoldható lenne a felsővárosiak problémája, valamint a szurkolóknak is biztosított lenne a parkolás a mérkőzések idejére.

Fotó: Karnok Csaba 

Mint azt korábban már megírtuk, a városrésen lakók azzal a panasszal keresték meg lapunkat márciusban, hogy a kézilabdameccsek idején nem tudnak leparkolni az autóikkal az ingatlanjaik környékén, a saját garázsaikba nem tudnak beállni, de olykor a házukba két lábon való bejutás is nehézségekbe ütközik. Mindennek oka az, hogy az autósok a korlátozásokat nem veszik figyelembe, mindenhol parkolnak, tehát a zöld rész és a forgalomtól elzárt terület sem számít nekik. Ennek orvoslásában már kérték a körzet önkormányzati képviselőjének segítségét, de változás azóta sem történt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában