Helyi közélet

2023.05.11. 15:40

Bővül a faállomány Szentesen

M. A.

Császárfa csemetékkel gazdagodott az Üdülőközpont ligete. Fotó: Gulyás Gergő

Jó ütemben halad az 1000 fa program a városban: a március végén indult kezdeményezésben azt vállalta az önkormányzat, hogy a város lakossága és a helyi vállalkozások segítségével két év alatt 1000 fát ültetnek el Szentesen. Mostanra százhoz közelít azoknak a fáknak a száma, amiket a felajánlások után már sikerült elültetni, tájékoztatott Szabó Zoltán.

Mint Szentes polgármestere elmondta, az akció népszerűnek bizonyult a városban, magánszemélyek, iskolai osztályok, civil szervezetek ajánlottak fel fákat, de van olyan napelemes cég is Szentesen, amely azt vállalta, hogy ahány napelemes rendszert telepítenek a városban, annyi facsemetét ültetnek majd el, ez pedig százas nagyságrendet jelent. A felajánlások folyamatosan érkeznek, ezeket pedig rögzítik, a facsemetéket megrendelik és kijelölik a majdani helyüket, hogy a nyári időszak után ősszel folytatódjanak a faültetések, számolt be a polgármester.

Amíg még az időjárás lehetővé teszi, addig azonban zajlik a facsemeték elültetése, legutóbb a Szentesi Sport- és Üdülőközpont ligete bővült új fácskákkal.

– Örülök a város kezdeményezésének, mert minél zöldebb a környezetünk, annál jobb körülmények között élünk. Az Üdülőközpont a szívem csücske, szinte itt nőttek fel a gyerekeim: az egyik vízilabdázott, a másik úszott. Én is sokat járok ide az unokáimmal, ezért is gondoltam, hogy ide ültessük el a fákat – mondta el Baranyi Imre.

A Barizber Kft. ügyvezetője jóvoltából tizenöt császárfát ültettek el az Üdülőközpontban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában