Helyi közélet

2023.05.25. 20:31

Díjazták a rajzpályázat legjobbjait – Fotók

delmagyar.hu

A nyertes alkotások készítőinek egy különös díjátadót szervezett az igazgatóság. Fotó: Fotó: Molnár Krisztina/Csongrád-Csanád VMKI

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idén tavasszal is kiírta alkotói pályázatát, melynek témája a füstérzékelő, annak fontossága volt. A vármegyei fordulóra több, mint száz alkotás érkezett, melyet szakmai zsűri bírált május elején.

A nyertes alkotások készítőinek egy különös díjátadót szervezett az igazgatóság. A gyermekek idén a szegedi tűzoltók szertárában vehették át a legjobbaknak járó csomagot. Külön élményt nyújtott a gyerekeknek, hogy kicsit ott lehettek, ahol a tűzoltók élik mindennapjaikat. A laktanyában elsőként Hallai Zsolt tű. köszöntötte őket. Az alezredes kiemelte, hogy mekkora öröm számukra az, ha a rajzok segítségével a gyermekek szemén át láthatják a tűzoltói hivatást, amely sokszor komoly testi és lelki megterheléssel is jár.

Miután a gyermekek átvették a nekik szánt kis csomagokat, birtokba vehették a szertárat. A kísérőtanárokkal együtt az összes járművet megtekinthették, a tűzoltók segítségével megismerhették az általuk használt eszközöket és a védőruhákat is. Tanáraik is a diákok is számos kérdést tettek fel a tűzoltóknak, főképp a beavatkozások érdekelték őket, de sok kérdés tettel fel azzal kapcsolatosan is, hogy hogyan lehet valaki igazi tűzoltó.

A látogatás végén pedig az egyik tűzoltóautóba is beszállhattak, ahol számos mosolygós fényképet is készítettek.

A szegedi mellett a makói laktanyában is átadót tartottak. Balogh Róbert tű. alezredes, parancsnoktól két kisfiú vehetett át díjat, akik alkotásukkal szintén a füstértékelő fontosságára hívták fel a figyelmet. Korcsoportjukban ők lettek az aranyérmesek, az ő alkotásuk tetszett legjobban a szakmai zsűrinek. – közölte a katasztrófavédelem hivatalos oldala.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában