Szegedi Vízmű

2023.05.19. 10:41

Június végéig lezárások lesznek az Aradi vértanúk terén

A Szegedi Vízmű Zrt. további vízvezeték-rekonstrukciós munkálatokat végez az Aradi vértanúk terén. A munkálatok most a Rerrich Béla tér és Tisza Lajos körút közötti vezetékszakaszon folytatódnak, május 24-től várhatóan június végéig.

delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Az idén január-februárban felújított vezetékszakaszon rendszeresen fordultak elő szivárgással is együtt járó meghibásodások az utóbbi időkben, ami azonnali beavatkozást igényelt, így a jellemzően több, mint 50 éves vezetékeknél nem lehetett tovább halasztani a felújítást. Az elvégzett vizsgálatok alapján szükségessé vált a további szakasz rekonstrukciója is.

A munkálatok során útlezárásra és forgalomelterelésre lehet számítani:

Az Aradi vértanúk tere körüli útszakaszon biztosított lesz az egyirányú forgalom a Tisza Lajos körúttól a Rerrich Béla téri leágazás irányába, de időszakosan – munkanapokon 9:00 és 13:00 között – teljes útzár lehetséges, amely mind az autós, mind a kerékpáros közlekedést érinti. (A kerékpárosok itt jelenleg két irányban közlekedhetnek. A munkálatok ideje alatt a kerékpáros közlekedés is egyirányú lesz!)

 

Szegedi Vízmű Zrt.

 

A munkálatok a villamos közlekedést nem befolyásolják! Az érintett körzetben az ivóvíz szolgáltatásban csak átmeneti, kisebb időszakos korlátozások várhatóak, melyről az érintett fogyasztókat az előírtak szerint értesíti a Vízmű. A víziközmű munkálatokat követően az érintett útburkolat aszfaltozására is sor kerül, a Zrínyi utca és Tisza Lajos körút között. A tervek szerint – az aszfaltozást követően – várhatóan 2023. június végére állhat vissza a közlekedésben a megszokott rend. A munkálatokat a Szegedi Vízmű Zrt. végzi Szeged város megbízásából. A rekonstrukció kivitelezése a városi Vízügyi Építési Alap terhére történik.

A közlekedést a rekonstrukciós munka idejére kihelyezett táblák segítik.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában