Helyi közélet

2023.05.06. 17:30

Makói ovisok a Maros-parton - Fotók

Munkatársunktól

Fotó: Szabó Imre

- Zöld óvodaként, és a természet védelme iránt elkötelezett pedagógusokként kiemelt figyelmet fordítunk a környezetvédelemre, a zöld jeles napok megünneplésére. Megtanítjuk a gyermekeinknek, hogyan vigyázhatnak a természeti környezetükre, hogyan tudják megőrizni a csodáit az utókor számára – mondta Csonkáné Sákovics Szilvia, a Makói Óvoda Erdélyi püspök utcai székhelyintézményének óvodapedagógusa, a környezeti munkaközösség vezetője.

Legutóbb a madarak és fák napját ünnepelték a Maros-parton, ahova az összes csoport kisvonattal utazott. 

Mint megtudtuk, mind a hat csoport óvodapedagógusai játékos feladatokkal készültek a saját csoportjukba járó gyerekek számára, így minden korosztály az életkorának leginkább megfelelő játékokon keresztül ismerkedhetett az erdő sokféleségével, ezek által sok-sok ismeretre is szert tettek. Madáretetős, zsákban és karikába ugrós versenyjátékot, tobozgyűjtő játékot játszottak, papírra fakérget mintáztak, nagyítóval vizsgálgatták a fák kérgét, a fűben élő rovarokat, távcsővel a lombkoronák közé is bepillantottak madarakat keresgélve. Dalos körjátékot játszottak, beszélgettek a fák hasznáról, megfigyelhették a fa részeit, megismerhették funkcióit. A fatörzseket átölelve matematikai tapasztalatokra tehettek szert, megtapasztalhatták méretbeli különbségeiket.

- Fontosnak tartjuk, hogy a fák sokféleségéről, az erdő szépségeiről, a lombkorona jellemző állatairól eredeti élőhelyükön tudjunk a gyerekekkel beszélgetni, hogy saját tapasztalataik és élményeik útján tanulhassanak. Bízunk abban, hogy folyamatos munkánk eredményeképpen a gyerekek természetkedvelő, tudatosan gondolkodó, a természet értékeit megőrző felnőttekké válnak – mondta Csonkáné Sákovics Szilvia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában