Csúszhat a következő évad

2023.06.14. 19:10

A pénzére vár a szentesi színház

A hónap végén lejár a Tóth József Színház és Vigadó és a Békéscsabai Jókai Színház közötti együttműködés. A partnerséget mindenképpen szeretnék folytatni, viszont a békéscsabai színház állami támogatása késik, ezért egyelőre a közös jövőt sem tudják tervezni a felek. Seregi Zoltán színházigazgató igyekszik mindenkit megnyugtatni: ősszel újraindul a szentesi színház, bár valószínű, hogy egy-két hónapot csúszik a következő évad.

Majzik Attila

A színházigazgató bízik a folytatásban. Fotó: Majzik Attila

Addig nem tudunk tervezni és szervezni, amíg a békéscsabai színház hozzá nem jut az állami támogatáshoz. A nehéz gazdasági helyzet miatt a színházak kicsit később kapják meg a finanszírozást, a kisebb színházak támogatása pedig még inkább késik

 – vázolta a helyzetet Seregi Zoltán. A szentesi színházat működtető Békéscsabai Jókai Színház igazgatója elmondta, a két intézmény közötti kétéves szerződés idén június 30-án lejár, de a felek szeretnék folytatni az együttműködést. A teátrumok közötti kapcsolatnak része az is, hogy a szentesi önkormányzat támogatása mellett a finanszírozás oroszlánrészét a Kulturális és Innovációs Minisztérium vállalja. Ez a támogatás azonban egyelőre nem érkezett meg, ez okoz némi bizonytalanságot a szentesi színház jövőjét illetően.

Fotó: Majzik Attila

Bízom benne, hogy megkapjuk a támogatást. A játszási időszak a csúszás miatt egy kicsit később kezdődik majd, de ugyanannyit szeretnénk teljesíteni, mint eddig. Tehát az, hogy később kezdünk, nem jelenti azt, hogy kevesebb darab lesz a szentesi színházban. Az együttműködésünk folytatódik és a minisztériumból is vannak biztató jelek, hogy ez a pénz megérkezik. Amint az megjön, rögtön kezdjük a bérletezést és az egyéb előadások szervezését. Egy, maximum két hónapot csúszhat a szezon kezdete

 – tájékoztatott a színházigazgató. Seregi Zoltán hozzátette, a terveik már megvannak a következő évadra, így készen állnak a folytatásra.

További hír a színház háza tájáról, hogy az előadások szünetelése mellett a jegypénztár is bezár nyárra, ugyanakkor online vásárolhatók ajándékkártyák, amelyeket a következő évad során lehet majd beváltani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában