Nagymágocs

2023.06.24. 10:40

Az önkormányzat szállítja el a zöldhulladékot

delmagyar.hu

Illusztráció: Szabó Imre

Nagymágocson és a térség több településén hetek óta elmarad a zöldhulladék elszállítása – írja közösségi oldalán Szebellédi Endre, Nagymágocs polgármestere.

Térségünkben a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) által megbízott hulladékszállítást végző Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. tájékoztatása alapján a zöldhulladék szállítást végző alvállalkozója nem ad tájékoztatást az elmaradt szállítás új időpontjáról. Tehát nem kommunikál a megbízójával sem. 

A kihelyezett hulladék nem maradhat kint a közterületen, mert az esztétikai kérdések mellett felvet egészségügyi és etikai problémákat. Ezért Nagymágocs Önkormányzata jövőhét keddig begyűjti a település lakóingatlanai előtt kihelyezett lakossági zöldhulladékot, és a keletkezett költséget kiszámlázza a hulladékszolgáltatónak.  

A polgármester kéri a háztartásokat, hogy a kihelyezett zöldhulladék ne haladja meg a háztartási léptéket, és új hulladékot ne helyezzen ki senki, mert azt nem tudják elszállítani. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában