Helyi közélet

2023.07.24. 11:50

Lesz új parkoló a Thurzó Gyógyszertárnál

Kiss Anna

Nem túl biztonságos a patika mellett parkolni. Fotó: Kiss Anna

Régi vágya teljesül hamarosan a kiskundorozsmaiaknak, ugyanis új parkolót építenek a Thurzó Gyógyszertárhoz. A hírt Ruzsa Roland önkormányzati képviselő osztotta meg lapunkkal, aki közölte, a patikánál való parkolás évek óta kardinális probléma, rendszeresen azzal a kéréssel fordulnak hozzá a helyiek, hogy végre állítsák helyre a parkolót. Sőt, a patika vezetői is kérték már ezt többször. Hozzátette, a kérés jogos, hiszen nagyon rossz állapotban van a terület, főként az idősek és a mozgásukban korlátozottak számára veszélyes a közlekedés ott. 

Éppen ezért megvizsgálva az anyagi forrásokat, arra a döntésre jutott a képviselő, a Thurzó család és a városvezetés, hogy közösen teszik rendbe a parkolót a Tas utcában. Ez azt jelenti, hogy az összeg egyharmadát az önkormányzat, egyharmadát Ruzsa Roland, a fennmaradó költséget pedig a gyógyszertárat üzemeltető Thurzó és Társai Bt. fedezi.

De mint azt Ruzsa Rolandtól megtudtuk, nemcsak a parkoló válik biztonságosabbá Dorozsmán, hanem hamarosan a járdák is. Kétmillió forint értékben osztanak szét járdalapokat, járdaszegélyeket és homokot a helyiek körében, akik ezt e-mailben igényelhették a képviselőnél az elmúlt hetekben. Az önkormányzati képviselő elmondta, jelentkezési sorrendben történik a szétosztás. Hozzátette, az igény jóval nagyobb volt, mint amennyi anyag a rendelkezésükre áll.

Mindemellett a helyiek kérésének eleget téve több utcában kátyúzási munkálatokat is végeztek nemrégiben, valamint a közlekedésbiztonság javítása érdekében képviselői keretből nemsokára tükrök kerülnek a veszélyes kereszteződésekbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában