Mindszent, Mártély és Székkutas polgármestere bocsánatkérést vár

2023.07.18. 16:00

Nem tudják a Kapcsolat Központ ellátottjai és dolgozói, mi lesz a sorsuk

„Márki-Zay Péter elefánt a porcelánboltban” – címmel adott ki közleményt Zsótér Károly Mindszent, Szél István Székkutas és Ambrus István Mártély polgármestere. A vásárhelyi városvezető hazugsággal vádolta meg hármójukat, lopást és korrupciót emlegetett a személyükkel kapcsolatban. Márki-Zay Pétertől nyilvános bocsánatkérést várnak.

Kovács Erika

A három polgármester szerint Márki-Zay Péter 17 év után instabillá tette a Kapcsolat Központ működését. Archív fotó: Karnok Csaba

Mint ismert, Mártély, Mindszent és Székkutas képviselő-testülete visszavonta a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás (HTKT) megszüntetést kimondó tavalyi határozatát és a szociális feladatokat ellátó Kapcsolat Központ megszüntetéséhez sem járultak hozzá. Hódmezővásárhely viszont ragaszkodik az elképzeléséhez, ezért január 1-jétől kilépnek a kistérségi társulásból.

Fotó: Kovács Erika

Főigazgató sincs

A társulás többi településének vezetői akkor úgy fogalmaztak, Márki-Zay ezzel a döntéssel instabillá tette 160 fő munkahelyét és 15 telephelyet, veszélyezteti több ezer ember ellátását a kisgyermekektől a legidősebbekig. Az intézménynek jelenleg főigazgatója sincs.

Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televízió múlt heti Időben című műsorában azt mondta, az intézmények működését az sodorná veszélybe, ha az állami hatóságok Lázár János parancsára esetleg megakadályoznák a folyamatot. Vásárhely nem hajlandó más települések adósságát fizetni és korrupt, hazug politikusoknak asszisztálni, hogy a város pénzét ellopják. Az érintett polgármestereknek ennél a nyilatkozatnál telt be a pohár.

Eddig tűrték

Márki-Zay Péter július 13-án azt állította, hogy hazudunk, miközben lopást és korrupciót emlegetett személyünkkel kapcsolatban. Holott a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás (HTKT) ügyeiben illetékes 4 polgármester közül csak Márki-Zay Pétert ítélték el több esetben rágalmazásért. Ezt a viselkedést eddig tűrtük. Ezt követően minden, az intézménnyel kapcsolatos tárgyalás csak azután jöhet létre, ha Márki-Zay Péter nyilvánosan bocsánatot kért a hazugságaiért. Hódmezővásárhely polgármestere üres lapokat lobogtat, mert egy éve nem tett le semmilyen elképzelést az asztalra, pedig tőlünk bizalmat kapott. Biztosítékot és biztonságot kértünk és kérünk az ellátottaknak 

– áll a közleményben.

Nincs működési terv sem

A polgármesterek leszögezték, az új hódmezővásárhelyi szociális intézményrendszer ügyeit a város szakmailag egyáltalán nem készítette elő. Működési tervet sem készítettek. A HTKT egyetlen dolgozója és ellátottja sem tudja, mi lesz a jövőben. Szerintük Márki-Zay Péter 17 év után instabillá tette a Kapcsolat Központ működését.

Nekünk csak a stabilitás és az emberek ellátása, biztonsága fontos, a hódmezővásárhelyieké, a mindszentieké, a székkutasiaké, valamint a mártélyiaké. Ezért a bocsánatkérést, majd az új intézményrendszer részletes, pontos működési tervét várjuk 

– fogalmaztak a polgármesterek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában