Szegedi hírek

2023.07.24. 16:20

Szemetet szedtek a táborozók

Gidró Kriszta

A gyerekek saját ötlete volt a szemétszedés. Fotó: Mátrix Alapítvány

Szünidejüket töltő gyerekek szedték a Tisza árterében a partra sodródott szemetet a Szegedi Partfürdő vonalában. A Mátrix Közhasznú Alapítvány által szervezett kaland- és fotóstábor hat és tizenkét év közötti résztvevői maguk kérték, hogy elmehessenek megtisztítani a partszakaszt.

Rácz Anett alapítványi elnök lapunkhoz eljuttatott közleményében ismertette, a tábor tematikája elsősorban a játék, a kikapcsolódás, a fürdés, illetve a frissítő és a finom falatok vonalán futott. A gyerekek játék közben vették észre, hogy mennyire szemetes a part. A táboroztatók természetesen engedtek a gyerekek kérésének, és a környezetünk megóvása érdekében a szemétszedés is az egyik napi program eleme lett. Rácz Anett szerint a helyes hulladékkezelés egyébként is égető feladata a civilizációnak. Hozzátette: a táborozó gyerekek okosan viselkedtek a hulladékfolyam láttán, így egy időre a labda, az úszógumi helyett szemétszedés, zsákolás, és a közbeni kézfertőtlenítés volt főszerepben, amolyan környezetvédelmi tapasztalatszerzésként.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány saját gyermektáborai mellett más egyesületek, alapítványok, intézmények nyári táborait is segíti, többek között élelemmel, finom falatokkal, gyümölcsökkel, a gyermekek fejlődését segítő érzékenyítő programokkal, tárgyi eszközökkel. A cél, hogy jobb legyen a világ

 – írták a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában