Helyi közélet

2023.07.25. 14:40

Támogatást kaptak az önkéntes tűzoltók

Összesen 20 vármegyei önkéntes tűzoltó-egyesületet támogat idén is az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Az egyesületek jelentős, több százezer forintos támogatást kaptak. Csongrád-Csanád vármegyében mindegyik szervezet kapott pénzt, amelyik benyújtotta az igénylését.

Suki Zoltán

Több vármegyei tűzoltószervezet is kapott a támogatásból. Archív fotó: Kiss Annamarie

Minden évben szétoszthat az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 600 millió forintot az önkéntes tűzoltó egyesületek között. Az önkéntes tűzoltó egyesületek részére kiírt összegre idén 610 egyesület, több mint 500 millió forint értékben nyújtott be pályázatot, amelynek segítségével egyebek között működési, gépjármű- és szertárfelújítási támogatásokhoz, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. A pályázók a megítélt támogatások összegeiből 158 millió 800 ezer forintot a működési költségeikre, 44 millió 700 ezer forintot szertár építésre és felújításra, 26 és félmillió forintot gépjármű és technikai eszköz felújításra fordíthatnak, további 199 millió 600 ezer forint értékben pedig maguk szerezhetnek be szakmai és egyéb eszközöket. Természetbeni támogatásként 31 millió 200 ezer forint értékben tűzoltó szakfelszereléseket, míg 15 millió 900 ezer forint értékben EDR-rádiókat vehetnek majd át a nyertesek.

Csongrád-Csanád vármegyében összesen több mint 18 és fél millió forintot osztottak szét. A legtöbbet, valamivel több mint 952 ezer forintot a fábiánsebestyényi Szent Sebestyén Önkéntes Tűzoltó Egyesület kapta. A támogatások összege 700 és 960 ezer forint közötti, de a legtöbb egyesület a magasabb összeget kapta meg.

A bírálóbizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett a Magyar Tűzoltó Szövetség által delegált tagok is részt vettek, és egyhangúlag döntöttek a támogatások megítéléséről.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában