Szegedi hírek

2023.08.22. 19:30

Cukrászdától követelt kártérítést az ürülék miatt

A cukrászdától követelt kártérítést egy szegedi férfi, mert az üzlet előtt pottyantott rá egy galamb. A tulajdonos nagyvonalúan ötezer forintos vásárlási utalványt ajándékozott a pórul járt vásárlónak, aki aztán visszament és azért panaszkodott, mert azt csak a cukrászdában tudja felhasználni. Komédiába illő történet következik.

Arany T. János

Közterületen pottyantott egy galamb a panaszos ingére, a cukrászdától követelt kártérítést. Fotó: Karnok Csaba

A Klauzál téri Kis Virágba lépett be egy vásárló a közelmúltban, amikor telibe találta egy galamb. A mellékhelyiségben próbálta megtisztítani az ingét, majd kérte a panaszkönyvet és részletesen leírta az esetet. 15 ezer forint kártérítést követelt, amelyet Gyuris László, a Virágot üzemeltető cég ügyvezetője erős túlzásnak tartott, hiszen az összegből új inget lehet venni, a tisztítókban pedig ezer forintért tisztítanak egy inget.

Gyurisék azonnal jelezték a komoly panaszt az illetékes hivataloknak. Írtak Szeged jegyzőjének, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőségének, a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamarának és az Allategészségügyi és Élelmiszer Ellenőrző Állomásnak.

Hivatalos levelükben kifejtették, a belvárosi galambhelyzet több, hatáskörükbe nem tartozó, általuk befolyásolhatatlan körülmény együttese csaknem minden belváros sajátja. Gyuris hozzátette, a Kis Virág feliraton – amely a sajátjuk – elhelyeztek galambriasztó tüskéket, de az épülethez, mivel az önkormányzati tulajdon, nem nyúlhatnak. Arról nem is beszélve, hogy ez bárhol, bárkivel megtörténhetett volna. Levelüket azzal folytatták, hogy nem ők a kellemetlenség okozói, azaz a galamb tulajdonosai, ezért felelősségi körük erre a nem várt eseményre nem terjed ki.

A békesség jegyében az ügyvezető úgy döntött, ötezer forintos vásárlási utalvánnyal ajándékozza meg a panaszost. Gyurisnál – mint mondta – az verte ki a biztosítékot, hogy ezek után visszament hozzájuk a férfi és arra panaszkodott, hogy a vásárlási utalványt csak a cukrászdában tudja elkölteni.

Hogy végül milyen süteményt vásárolt az ötezer forintos utalványból a letojt ingű panaszos, nincsenek információink.

Pereket közvetítenek

Az Egyesült Államok elkényeztet minket a különös, felháborító, vicces, igazságos és igazságtalannak tűnő kártérítési perekkel. Ott külön televíziós műsorszám, hogy pereket közvetítenek, illetve egy-egy bírónak, ügyvédnek már-már kész rajongótábora van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában