Szegedi hírek

2023.08.20. 14:25

Kenyérszenteléssel ünnepeltek a kereszténydemokraták - Galéria

Suki Zoltán

Kenyérszenteléssel és halászléfőzéssel ünnepeltek. Fotó: Gémes Sándor

Nem messze a Tisza-parttól, a Betyárok tanyáján tartotta Szegeden augusztus 20-i megemlékezését a KDNP Csongrád-Csanád Vármegyei Szervezete. Haág Zalán, a KDNP szegedi frakcióvezetője elmondta, hogy ellenzéki oldalról gyakran elhangzik, hogy Szent István a nyugatot választotta. A frakcióvezető szerint viszont nyilvánvaló, hogy nem azt a nyugatot választotta, amelyet az ellenzék most szeretne. Hiszen Szent István nem akarta senki hűbéresévé tenni Magyarországot, ahogy azt most a baloldali politikai erők szeretnék. 

Haág Zalán hozzátette, hogy az ellenzékiek sokszor úgy viselkednek, mintha az Európai Unió, és a NATO cél lenne, ahova meg kell érkezni. Szerinte azonban Magyarország létezett az Európai Unió és a NATO előtt is, ahogy létezik majd akkor is, amikor ezek a szervezetek már nem. Hozzátette, hogy a magyar érdekeket jelenleg egyetlen pártszövetség, a Fidesz és a KDNP képviseli, a többi politikai erő kiszolgáltatottá tenné az országot.

A rendezvényen felszólalt a KDNP Csongrád-Csanád Vármegyei elnöke is. Polner Eörs is a szuverén Magyarország megteremtéséről beszélt a nemzeti ünnep kapcsán. Emlékeztetett, hogy Szent István nem volt könnyű helyzetben akkor, amikor végül is győzött, és elkezdte felépíteni az országot. Polner Eörs hozzátette, hogy Magyarország sosem tudott a nagyhatalmak előtt meghajolni, és a mostani magyar kormány jó külpolitikát folytat.

A rendezvényen több bográcsban is halászlé főtt, és kenyeret is sütöttek. Ezek kora délutánra lettek kész, és az ételeket Fazakas Attila plébános szentelte meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában