Helyi közélet

2023.09.28. 17:44

Az egységes ügyeletre készül Csongrád is

Darók József

Minden napirendi pontban egyhangúlag döntöttek. Fotó: Darók Jószef

Ülésezett a csongrádi képviselő-testület, minden napirendi pontban egyhangúlag született döntés.

A napirendi pontok előtt Murányi László képviselő a város szerinte messze legforgalmasabb utcájában, a Dob utcában kért javaslatot a forgalom lassítására, a 30-as táblát nem érzi elegendőnek.

Fotó: Darók József

Izgalommal várják az egységes orvosi ügyelet bevezetését Csongrádon is, az október 1-től, azaz vasárnap reggel 8 órától életbe lépő változások szerint munkaszüneti napokon reggel 8-tól 14 óráig lesz összevont háziorvosi ügyelet, ezután az 1830-as központ szám hívható, munkanapokon 16 órától 22 óráig a régi, József Attila utcai rendelőben tartanak összevont háziorvosi ügyeletet. Mint Somogyi Árpád, az egészségügyi bizottság elnöke elmondta, az ügyeletet 10 háziorvos látja el, akik havi 20 napot fednek le, a fennmaradó napokon a mentőszolgálat biztosítja a szolgálatot.

Amikor a 451-es út tervezett megerősítése és az új kerékpárútszakaszok megvalósításához szükséges módosítási eljárás tárgyalásához értek, az egyik képviselőben, Laczkó Zsoltban kételyek merültek fel, egyáltalán megépül-e az út? A polgármester válaszában rámutatott, hogy a kormányzati döntést nem vonták vissza, a jövő évi költségvetést elnézve azonban 2025–26-nál nem fog előbb elkészülni az út, bár maga is úgy látja, lassan járhatatlanná válik.

A testület elfogadta, hogy a város csatlakozzon a BURSA Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati ösztöndíjpályázat 2024. évi fordulójához, amelyben tavaly 16 nyertes pályázó volt, egyúttal biztatnak mindenkit, aki megfelel a feltételeknek, hogy pályázzon. Döntés született a Felsőoktatási Ösztöndíjpályázat szabályzatának megalkotásáról is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában