Napszínes

2023.09.26. 21:30

Egy csészényi üzenet

Kiss Anna

Kedves üzenettel vágtak vissza a firkálónak. Fotó: Gémes Sándor

A Gáspár Zoltán utcában mindig történik valami. Bátran állíthatjuk ezt a múltkori utcára dobott tabló esetéről is, aminek kapcsán hamarosan újabb cikkel jelentkezünk. Most viszont a Gáspár Zoltán utca 6. szám alatti dohánybolt méretes ablakát örökítettük meg. Azon ugyanis egy hatalmas kávéscsésze látható. Akkora, amekkora adag kávét szerintem mindannyian szívesen elfogyasztanánk keddenként, vagyis az olyan sunyi hétfőnként, mint a mai, amikor ezt a cikkemet írom.

Azonban mielőtt jobban belebonyolódnék a napokba, visszatérek a csészéhez. Azt ugyanis nem a mérete miatt fotóztuk le, hanem azért, mert az üzletben elmesélték, hogy valami furcsa ember állandóan összefirkálja azt, és különböző üzeneteket hagy a dolgozóknak. Persze a marhaságait rendre letakarítják, de ez sziszifuszi küldetésnek tűnik. Éppen ezért új taktikához folyamodtak, ők is üzentek a csészén keresztül. Azt írták: „A kávé az az ital, amely a világ összes reggelét melegséggel tölti meg! Szép napot kívánunk mindenkinek!”

Nos, ennél elegánsabban szerintem nem szúrhattak volna vissza a firkálónak, ráadásul minden arra járónak mosolyt csalnak az arcára üzenetükkel. Egyébként hamarosan itt a kávé világnapja, szeptember 29-én ünnepeljük meg az otthonokat melegséggel megtöltő feketét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában