Szeged

2023.09.11. 14:41

Felújítják az ivóvízvezetéket a Vidra utcában

Suki Zoltán

Egy 300 milliméteres nyomócsövet cserélnek ki. Fotó: Török János

Ivóvízvezeték-rekonstrukció kezdődik a jővő héten Szegeden, a Vidra utcában. A részletekről Binszki József várospolitikai alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője és Istókovics Zoltán, a Szegedi Vízmű Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót hétfőn a helyszínen. 

Fotó: Török János

Binszki József elmondta, hogy nagyjából 210 méteren újítják fel az ivóvízvezetéket, ami összesen előreláthatólag 250 millió forintba kerül majd. Az alpolgármester hozzátette, hogy a munka miatt lesznek forgalmi akadályok, hiszen például a Tisza Lajos körúton, a patika magasságában ásnak egy munkaárkot, és a Vidra utcán is lezárják, félpályán lehet majd csak közlekedni. A tömegközlekedést elengedik, de az autókat már nem fogják. A munkával várhatóan november 30-ig végeznek. 

Fotó: Török János

Istókovics Zoltán pedig arról beszélt, hogy a Szegedi Vízmű már jó pár éve elkezdte a régi vezetékek cseréjét. Eddig jellemzően a belvárosban dolgoztak, hiszen ott a legöregebbek a csövek. A vezérigazgató azt is elmondta, hogy a Vidra utcában egy 300 milliméteres nyomócsövet cserélnek ki. Amíg dolgoznak, addig egy ideiglenes vízvezetéket építenek ki, a földfelszín felett. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a szegedi hálózat vízvesztesége 20-22 százalék körüli, vagyis minden 100 liter vízből 20 eltűnik a hálózatból. Istókovics Zoltán szerint azonban ez még mindig jobb, mint az országos átlag. A hiány nagy része a rossz csővezetékek miatt van, de még mindig előfordul, hogy lopják a vizet a hálózatból. Az elmúlt tíz évben száz kilométernyi vezetéket cseréltek ki a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában