Helyi közélet

2023.09.28. 10:00

Javult az árvízvédelem

Suki Zoltán

Illusztráció

Fotó: Szakony Attila

Töltésfejlesztéssel növelték az árvízvédelmi biztonságot az Alsó-Tisza-völgyben

 – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.

Összesen 969 millió forint európai uniós támogatás segítségével olyan fejlesztés valósult meg, amelynek köszönhetően javult az érintett régió árvízvédelmi helyzete, csökkent az árterek elöntésének veszélye, illetve mérséklődnek az árvízvédekezési költségek is.

A beruházás fő célja volt az árvízi biztonság növelése, ezzel együtt az árvízi kockázat csökkentése a Tisza-völgyben élő emberek és javaik, valamint az ipari, gazdasági létesítmények és a projektterületen lévő mezőgazdasági területek védelme érdekében. A fejlesztés közvetlenül négy település – Baks, Dóc, Pusztaszer és Ópusztaszer – árvízi biztonsága szempontjából kiemelt jelentőségű. A Tisza jobb partján összesen 9,3 kilométer hosszon magasították a töltést, amelynek a koronájára makadám burkolatot tettek, ami könnyebbé teszi az árvízvédelmi feladatok csapadékos időjárási körülmények közötti ellátását. Ráadásul a beruházás turisztikai szempontból is fontos, hiszen a fejlesztésnek köszönhetően Csongrád és az algyői híd között végig burkolt töltéskoronán haladhatnak a kerékpárosok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában