Nem várt szaporulatok ellen harcolnak

2023.09.20. 08:40

Kisállatok ivartalanítását támogatja az Orpheus

Még lehet jelentkezni arra az ivartalanítási programra, amellyel a műtéti költségek felét fedezi az Orpheus Állatvédő Egyesület. Így harcolnak a nem várt szaporulatok ellen.

Tábori Szilvia

Legfeljebb 35 ezer forinttal támogatja a jelentkezőket a civil szervezet.

Fotó: Tóth Imre

Két nap alatt ugyan már betelt az első száz hely, de további kétszáz támogatási kérelmet fogad a szegedi Orpheus Állatvédő Egyesület kisállatok ivartalanítására. Az egész ország területéről lehet jelentkezni, nincs térségi megkötés. Mint azt Seres Zoltán, a civil szervezet elnöke lapunknak elmondta: a korábbi években is az egész országból, részben kisebb falvakban éltek a lehetőséggel. A programmal a kertben tartott állatok tulajdonosait szeretnék elérni, hogy megelőzzék a nem kívánt szaporulatot. A kóbor állatok száma ugyanis továbbra sem csökken.

Seres Zoltán, azt is kiemelte: évek óta szélmalomharcot vívnak az állatvédők a felelős állattartásért. Sajnos, a kisebb falvakban, illetve városok külső területein a legrosszabb a helyzet, ahol többnyire szabadon szaporodhatnak az állatok. Tavaly óta egyébként az állatok szaporítása büntethető cselekmény, így mindenkit az állatok ivartalanítására buzdítanak. 

Az Orpheustól alacsony jövedelműek, nyugdíjasok, állataikat a szabadban, udvaron tartók kérhetik az ivartalanítási támogatást. A műtétet először mindenki a saját költségén rendezi, az egyesület a jelentkezési dokumentumban leírtak szerint azután téríti meg az elfogadott jelentkezők költségeinek felét. Az összeg maximum 35 ezer forint lehet, ám ebbe akár több kutya vagy cica ivartalanítása belevehető. Jelentkezni a támogatási keret kimerüléséig lehet a 06/20/929–8181-es telefonszámon, munkanapokon 9-11 óra között. Az állatvédelmi támogatásról bővebben a www.zug.hu Állatbarát Web Kuckó oldalon lehet informálódni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában