Helyi közélet

2023.09.09. 08:56

Nagymágocson szervezik az elektronikai hulladékgyűjtést

Delmagyar.hu

Fotó: Kovács Erika

„Aljas dolog a hulladék illegális lerakása” címmel írt a nagymágocsi külterületeken is tapasztalható hulladéklerakásról Szebellédi Endre, a település polgármestere a közösségi oldalán.

Az emberek nagy része odafigyel, sőt szépíti a lakókörnyezetét. Néhányan viszont másképp gondolkoznak, és illegálisan elhelyeznek hulladékot utak, külterületi dűlőutak, árkok közelében. A szemetelők ezzel kárt okoznak, mivel a természetet terhelik, a településnek pedig a hulladék felszámolásával költséget generálnak. Az illegális hulladék lerakását a törvény bünteti! Aki illegális hulladéklerakást észlel, jelezze az önkormányzat felé. Az elszállítás több tízezer forinttól akár százezres nagyságrendű is lehet, ami legyen a tilosban járó költsége, ne a közösségé!

Szebellédi Endre arra kéri a lakosságot, hogy elektronikai eszközöket a „tollas-vasas melóra” specializálódott csoportoknak ne adják oda, mert ők „kibelezik” a gépeket, és a hasznot nem jelentő részeket dűlőutakon dobják el. Nagymágocson szervezés alatt áll az önkormányzati elektronikai hulladékgyűjtés. Amint a MOHU koncessziós hulladékszolgáltatóval szerződést köt a tevékenységet végző cég, kihirdetik az időpontot, a gyűjtés várhatóan ősszel lesz.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában