Országszerte 300 általános és középiskolában indult el a program

2023.10.09. 11:00

Aktív iskola lett a forráskúti is

A forráskúti Fontos Sándor Általános Iskola az idei tanévtől csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség Aktív Iskola elnevezésű mozgásösztönző programjához. A csatlakozással azt szeretnék elérni, hogy olyan környezetet alakítsanak ki a gyerekek számára, amely támogatja a mentális és fizikai fejlődésükhöz és jóllétükhöz szükséges rendszeres mozgást.

Arany T. János

Többféle mozgásformában teljesítettek legalább 120 perces átmozgató programot. Az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola mindhárom településén részt vettek a diákok az Európai Diáksport Napon. Fotó: DM

 Sápi Zoltán, az Üllés, Forráskút, Csólyospálos Községi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola forráskúti tagintézményének igazgatója büszkén számolt be a hírről, hogy intézményük csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség Aktív Iskola elnevezésű mozgásösztönző programjához.

Fotó: DM

Az intézményvezető elmondta, az Aktív Iskola programban számos területen igyekeznek mozgást ösztönző programokat, tevékenységeket megvalósítani, például hangsúlyt fektetnek a minőségi testnevelésre, a testnevelést tanító pedagógusaik fejlesztésére, bővítik a tanórán kívüli diáksport-foglalkozások és események körét, egészséges életmódot támogató környezetet teremtenek.

Olyan iskolai környezet kialakítására törekszünk, amely egészséges életmódra neveli a tanulóinkat, ösztönözzük a részvételüket az iskolai aktivitások szervezésébe, lebonyolításába és folyamatos tapasztalatmegosztó, tájékoztató és fejlesztést célzó kommunikációt folytatunk iskolán belül, a szülői közösséggel, más Aktív Iskolákkal, lehetséges partnerekkel a településen, tehát hangsúlyt fektetünk a partnerségre és a kommunikációra

 – tette hozzá az igazgató.

Fotó: DM

A komplex program hátterében azok a kutatási eredmények állnak, amelyek szerint a mozgást támogató iskolai környezetben a diákok bizonyíthatóan szívesebben járnak iskolába, könnyebben tanulnak és jobb jegyeket is szereznek.

Fotó: DM

Az Aktív Iskola program egy teszt tanévet követően idén országszerte 300 általános és középiskolában indult el.

Intézményünk a csatlakozással egyrészt egy számos lehetőséggel járó rendszer részévé vált, másrészt pedig egy jól működő közösség tagjává is. Hiszünk benne, hogy Aktív Iskolaként tanulóink számára segíteni tudjuk az egészségtudatos, mozgásban gazdag életvezetés kialakítását 

– hangsúlyozta az igazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában