Helyi közélet

2023.10.15. 22:00

Elbúcsúztatták a nyarat – Galéria

Timár Kriszta

Veterán járművek búcsúztatták az idei szezont Szegeden és Bordányban. Fotó: Török János

Hagyományteremtő szándékkal nyárbúcsúztató, szezonzáró baráti találkozóra várta szombaton a veterán autók szerelmeseit a Délalföldi Veteránjármű Egyesület.Éppen az utolsó, szép őszi nap­­ra sikerült időzíteni a rendezvényt a Maty-éren, ahol mintegy 150 autó és motor gyűlt össze. A nagyjából 250 résztvevő délelőtt meglátogat­­ta Kisapáti István bordányi ve­teránjármű-múzeumát, majd visszaérkezve az evezőspályára egy közös ebéden vettek részt. 
A Szegedre érkezett autók között volt jó néhány különlegesség. Itt volt például az egyetlen, guruló példány az úgynevezett Ardie motorból, amelyet 1938-ban gyártottak. Hoztak Ford Mustangot, Cadillacet és Rolls-Royce-ot, de látható volt például egy 1926-os Nash Sixlight is. Nem ez az amerikai autó volt azonban a legdrágább a mezőnyben, hanem egy 1963-as Mercedes SL, amelynek mai értéke közel 46 millió forint. A legrégebbi jármű pedig egy 1916-os T-Ford volt, amely – az összes többi veterán járműhöz hasonlóan – szintén kiváló állapotban van. 

Az autóritkaságok az esős, hűvös idő beálltával most ga­rázsba kerülnek, a veterán járművek szezonja a következő tavaszig véget ért, hiszen ezekre az értékes berendezésekre nagyon vigyáznak tulajdonosaik. Hasonlóan színes és színvonalas felhozatallal azonban minden bizonnyal jövőre is találkozhatunk majd Szegeden. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában