Helyi közélet

2023.10.30. 14:20

Külterületi útszakaszok újultak meg

Ópusztaszer is része annak a kerékpárút építési projektnek, amelynek tervezése hamarosan megkezdődik, az ópusztaszeri, a körforgalomtól Baksig terjedő szakasz becsült költsége 800 millió forint. A hétvégén, az idősek világnapi rendezvényhez kapcsolódva pedig átadták a korábban zárult felújított külterületi útszakaszokat.

Imre Péter Géza

Szombaton hivatalosan is átadták a már elkészült felújított külterületi útszakaszokat. Fotó: ópusztaszeri önkormányzat.

Makra József, Ópusztaszer polgármestere a szombati idősek világnapi fesztiválon jelentette be, hogy a település része egy nagyobb kerékpárút-építési projektnek, amelynek teljes összege 4,25 milliárd forint. A község szempontjából tartalmazza az emlékparktól Kistelekig tartó szakasz felújítását, az épített rész pedig a körforgalomtól Baksig terjed. A konzorciumban a főkedvezményezett Csanytelek, tag Ópusztaszer, Baks, Felgyő, Tömörkény, a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. és Csongrád-Csanád Vármegye Önkormányzata.

A beruházásról a megyei önkormányzattól kértünk információt. Abból megtudtuk, hogy a projekt az előkészítési szakaszban van, a támogatási döntést követően hamarosan elkezdődik a tervezési munka. A tervezés befejezése, valamint az engedélyek után, azaz konkrét tervek és tervezői költségvetés birtokában lehet majd a közbeszerzést kiírni az építési-kivitelezési munkákra. Éppen az előbbiek miatt az építkezés kalkulált kezdési és befejezési időpontjai még nagyon bizonytalanok, a jelenleg hatályos támogatási szerződésben szereplő záró határidő 2025. december 31-e.

Korábban már beszámoltunk arról, hogy lezárult az ópusztaszeri külterületi utak egy részének a felújítása, amely 9 kilométert érintett, ebből 7-nél történt meg a pályaszerkezet rekonstrukciója, kialakítása zúzott kővel, a következő ütem ott már az aszfaltozás lehet. Összesen 1,8-2 kilométeren pedig szilárd burkolatot kaptak az utak, vagy azt újították meg. A beruházás 290 millió forintból valósult meg 12 szakaszon. Ezeket szombaton, az idősek világnapi rendezvényhez kapcsolódóan adták át, a szalagot Farkas Sándor miniszterhelyettes, a térség országgyűlési képviselője, Makra József polgármester és a kivitelező Bali-Ép Building Kft. képviseletében Bánfi Péter és Bali Lajos vágta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában