Honvédelem

2023.10.21. 11:30

Megemlékezést tartott a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred

Delmagyar.hu

Forrás: Anadolu Agency via AFPMH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred / Facebook

Fotó: Janó Miklós törzsőrmester

Az ország a magyar történelem egyik legmeghatározóbb pillanatát, az 1956-os forradalmat és szabadságharcot ünnepli, emlékezik meg bátor hőseiről, akik a szabadságért és a méltó életért küzdöttek.

A Műszaki Ezrednél is az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztünk. A Damjanich Laktanya területén alakulatunk vezető állománya elhelyezte a megemlékezés koszorúját az 1956. tiszteletére emelt emlékmű talapzatánál.
 


A koszorúzást követően ünnepi állománygyűléssel és  kulturális programmal folytatták, melynek keretében felidézték ’56 eseményeit.

Varga-Kiss Vivien, a Diana fegyvertechnikai Technikum és kollégium történelem szakos tanára ünnepi beszédében kiemelte a történelmünk ismeretének fontosságát: 

Tudnunk kell a múlt történéseit, hogy megértsük jelenünket

– mondta. 1956 hőseit soha nem látott összefogás és élni akarás hajtotta előre őket, melyre az egész világ felfigyelt. Ez a példaértékű kiállás a szabadság mellett mélyen belevésődött a magyar történelembe, a magyar emberek szívébe, a világ emlékezetébe.

Az ünnepi beszédet követően Nemzeti Ünnepünk alkalmával Csurgó Attila ezredes, ezredparancsnok elismeréseket adott át.
A megemlékezést a Szentesi Horváth Mihály Gimnázium 12. D osztályos irodalmi-dráma tagozatos diákjainak színvonalas ünnepi műsora zárta.
 

Olvasható a MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred facebook oldalán.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában