Helyi közélet

2023.10.19. 10:55

Megszépültek a színészlakások

Koós Kata

Már csak a felújított garzonok bebútorozása maradt hátra, hamarosan beköltözhetnek a vendégalkotók. Fotó: Gémes Sándor

Négy felújított szolgálati lakást vett át Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója csütörtökön Újszegeden. A Székely sori önkormányzati garzonházban így már összesen 21 színészlakása van a teátrumnak. A garzonokat a kőszínház és a Szegedi Szabadéri Játékok vendégalkotói, rendezők, tervezők, dramaturgok, koreográfusok, színészek, operaénekesek lakják majd szegedi tartózkodásuk idején.

A korábban felújított lakásokban pedig a művészeti tanács tagjai, illetve azok az állandó társulati tagjaink laknak, akik nem szegedi illetőségűek

 – mondta Barnák László. Hozzátette, 2008-ban maga is a Székely soron kezdte szegedi pályafutását, hasonlóan Menczel Andreához, aki jelenleg a Szerelmes Shakespeare romantikus vígjáték Violájaként brillíroz a színpadon.

A frissen átvett önkormányzati lakások felújítását az IKV intézte ezúttal is, korábban tíz színészlakás felújítását végezték már el. Barnák László azt is elmondta, további hat lakása van a teátrumnak az öthalmi részen.

Nagy szükség van ezekre a lakásokra. Most például három próbafolyamat zajlott párhuzamosan: Az eltört korsó, a Szerelmes Shakespeare és a Manon Lescaut próbái. Utóbbi produkcióban négy vendégénekesünk van, Az eltört korsóban két főiskolás, a Szerelmes Shakespeare-ben pedig visszatérő, korábbi társulati tagjaink, Rétfalvi Tamás és Károlyi Krisztián játszanak

 – hangsúlyozta a főigazgató.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában