Nagymágocs

2023.10.26. 16:37

Pockot irtanak a nagymágocsi temetőben

Kovács Erika

Fotó forrása: Szebellédi Endre

A mezei pocok szaporodásának rendkívül kedvezett az enyhe tél és a meleg, csapadékszegény nyár. Élelmük is volt, a természetes ragadozók száma pedig vészesen kevés. Még a nagymágocsi temetőben is elszaporodtak a káros rágcsálók, ezért az önkormányzat irtást végez. Az akció október 25-én kezdődött és október 27-én ér véget. Erről a hivatalos Facebook-oldalán számolt be Szebellédi Endre polgármester. 

A köztemetőben zavaróan sok mezei pocok jelent meg, ezért elkezdtük a szabályszerű ritkításukat. Olyan engedélyes szert helyeztünk ki, amelyet ha a pockok megeszik, számukra végzetes, de a szervezetükben gyorsan lebomlik, így az elhullott pocokból táplálkozó ragadozókra nézve már nem veszélyes

 – írta. Az engedélyes szert a pocokjáratba helyezték, amit letakartak. Az elhullott pockok begyűjtése folyamatos, de ha valaki tetemet talál, jelezze a temetőgondnoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában