Helyi közélet

2023.11.30. 11:44

Hoppá: újabb 100 bolt nem fog kinyitni Magyarországon, íme a részletek

A Lidl és a Penny után egy újabb üzletlánc is bezár karácsonykor.

Delmagyar.hu

Képünk illusztráció.

Fotó: MORICZ SABJAN SIMON

A Lidl volt az első, aki bejelentette, hogy szenteste nem nyit ki, hanem inkább szabadnapot ad a dolgozóinak, hogy a családjaikkal lehessenek. A CÖF-CÖKA (Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány), illetve az egyenlő.hu szakszervezet kezdeményezéséhez a Penny is csatlakozott ezek után – írja a Világgazdaság.

A lap most arról adott tájékoztatást, hogy a Diego is csatlakozott a karácsonyi boltzárhoz, ugyanis december 24-én 100 magyarországi üzlete nem fog kinyitni – sőt, állítólag december 31-én sem lesznek nyitva ezek a Diego egységek, vagyis így decemberben több napot tölthetnek a családjaikkal a dolgozók.

Közösen és egyhangúlag döntöttük el, hogy 24-én és 31-én egyaránt pihenőt adunk a bolti dolgozóknak, akik mögött nagyon nehéz és kemény év áll

– árulta el a Diego ügyvezető igazgatója, Varga Balázs.

Arról még egyelőre nincsenek hírek, hogy más bolthálózat is csatlakozik-e, és bevezeti a karácsonyi boltzárat, de a Világgazdaság szerint nincs éppenséggel túl nagy tülekedés a csatlakozást illetően, bár elvileg a többi lánc sem zárkózik el ettől. 

Olvasható Bors oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában