Szentes

2023.11.18. 16:20

Közel kétszázan az Erzsébet-bálon

Darók József

Először rendeztek ilyen nagy létszámú Erzsébet-bált. Fotó: Darók József

Vidám zenétől volt hangos a központi konyha szombaton délután az Erzsébet-bálon. A Városi Nyugdíjas Klub először szervezte közösen a Piroska Tánccsoporttal a névnapi mulatságot, és az első abban is, hogy ilyen nagyszabásúra sikerült, közel 200 fős létszámmal.

 12 klubot hívtunk meg Lakosné Piroskával 

– mondta Valkainé Debreceni Erzsébet, miközben az érkező vendégek sorra jöttek oda felköszönteni a névnapja alkalmából. Szegvárról 2 nyugdíjas klub, Derekegyházról, Dorozsmáról, Szegedről, megyei vezetőkkel, Szentesről a társegyesületek, csoportok, klubok tagságát is vendégül látták báljukon, így a kertbarátok, a mozgáskorlátozottak, a SINOSZ, az Árpád Szabadidős Sportklub, a MÁV Lendület Nyugdíjasklubot, a Piroska Tánccsoportot, és ők is ott voltak, rengetegen, a 100 fős klubtagsággal rendelkező nyugdíjas klubból.

Fotó: Darók József

Mi is megyünk mindenhova, ahová meghívnak, aztán visszahívjuk egymást. Hogy ilyen sokan összejöttek, nem is gondoltam

 – jelentette ki Erzsébet. 

Móra József önkormányzati képviselő köszöntötte az Erzsébeteket, akik egy szép hosszú sort alkottak, amikor megajándékozták őket a város jóvoltából. Szalai Antal megyei elnök oklevéllel jutalmazta rendszeres segítőiket. 

A tánccsoportok gondoskodtak a műsor java részéről, illetve volt humoros próza Török Károlytól és feleségétől. A zenét Nagy Zsolt szolgáltatta.

Amikor nem báloznak a nyugdíjas klub tagjai, akkor a Petőfi Caféban találkoznak minden hónap elő és utolsó péntekén, kirándulni is sokat járnak, az idén Szigligeten voltak. Nem lankadnak a bálozást tekintve sem, következőleg december 15-én ugyanitt találkoznak, akkor már egy saját tagság részére szervezett karácsonyi táncmulatságon – árulta el Erzsébet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában