MZP1G: „Szokásos hétköznap, Márki-Zay Péter megint orbitális nagyot hazudott”

2023.11.18. 14:24

Nincsenek meg a biztonsági mentések a vásárhelyi városházán

Márki-Zay Péter szerint a hatóság semmilyen adatvédelmi incidenst nem talált Márki-Zay Felícia ügyében. Az MZP1G oldal szerint a polgármester hazudott.

Kovács Erika

Valószínűleg nincs az országban másik polgármester, akinek ilyen sok ügye van a bíróságokon.

Fotó: Bánkúti Sándor /archív fotó

Örömteli hírrel jelentkezem, hogy az abszolút pártkatonaként működtetett adatvédelmi hatóság sem talált semmilyen bizonyítékot arra, hogy a feleségemhez kötődően bármilyen adatvédelmi incidens történt volna. Megkaptuk a NAIH-tól az erről szóló levelet. Ebben azt írják le, hogy lezárult a vizsgálat, semmilyen bizonyítékot nem találtak adatvédelmi incidensre

 – mondta Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere pénteken délután egy élő videóban. Hozzátette, ezt a „támadást” nem is annyira a Fidesz, mint a Kis Andrea-Krupiczer Ferenc-Tatár Zoltán kör indította és próbálta habosítani.

Mi is történt valójában?

Ez nem az első habos rágalmuk. Szomorú, hogy éppen a korábbi szövetségeseink és barátaink fordultak ellenünk 

– állította és azt is mondta, a kampányban megtapasztalták, hogy egyes ellenzékieknek, „személyes kicsinyességből, lustaságból, vagy zsarolás, vagy megvétel miatt, vagy jóég tudja miért”, de nem az ellenzéki érdekeket képviselték.

Támadássorozat már nem először érte a feleségem. Az ellenzékinek gondolt emberek és a Fidesz sajtója azzal támadták legutóbb, hogy itt dolgozik a városházán, busás fizetést kap, ő irányítja a várost, és egyesével nézi az emberek leveleit. Ebből egy szó sem volt igaz

 – mondta a videóban a polgármester.

 

Mint megírtuk,Tatár Zoltán, Hódmezővásárhely korábbi jegyzője írt egy leleplező írást néhány hónapja a „Felícia-ügyről”. Ebben azt állította:

 2020 novemberében a hivatal akkori informatikai biztonsági felelőse jelezte nekem, az informatikusok gyanús belépéseket észleltek a [email protected] e-mail-címen, amelyet a polgármesteri titkárság munkatársai használnak. Az informatikusok arra gyanakodtak, hogy valaki feltörte a fiókot, ezért azt javasolták, hogy változtassuk meg a jelszavát. Ez megtörtént. Röviddel ezután megjelent az irodámban polgármester úr, aki kérte, hogy állítsuk vissza a jelszót. Magyarázatul elmondta, nem történt illegális belépés, a feleségének adták meg a titkársági e-mail fiók jelszavát

A teljes cikk itt olvasható el.

 

Már nincsenek meg a korábbi biztonsági mentések

Márki-Zay Péter tehát a videójában azt állítja, a hatóság nem talált semmilyen bizonyítékot arra, hogy a feleségéhez kötődően nálunk bármilyen adatvédelmi incidens lett volna, az MZP1G szivárogtató Facebook oldal szerint azonban a polgármester hazudott. Ezt a Hódpressen közzétett hatósági levél alapján állítja.

Szokásos hétköznap, mondhatjuk: Márki-Zay megint orbitális nagyot hazudott 

– írta az MZP1G oldal. Értékelése szerint a NAIH kizárólag Angyal Zsolt jelenlegi jegyző nyilatkozata alapján állapította meg azt, hogy nincs technikai lehetőség az ügy felderítésére, érdemi vizsgálatára.

Azért nincs, mert a jegyző nyilatkozata szerint már nincsenek meg az akkori biztonsági mentések. Tehát Márki-Zay hivatala időközben megsemmisítette a bizonyítékokat, erre bőségesen volt oka, lehetősége és ideje, majd Márki-Zay bejelentette, hogy nem történt itt semmi, nincs itt semmi látnivaló, minden hazugság volt. Nincs bizonyíték, tehát mindenki tiszta, mint a patyolat 

– olvasható a szivárogtató oldalon.

Cseri Tamás: Nem ártatlan, csak nem bizonyítható a bűnössége

Cseri Tamás, fideszes önkormányzati képviselő is leírta véleményét a közösségi oldalon.

Márki-Zay Péter már veri a mellét, hogy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság közlése alapján ártatlan a felesége. A hatóság viszont nem azt mondta ki, hogy Felícia ártatlan, hanem, azt, hogy nem bizonyítható a bűnössége. Idézem: „A Hatóság a Hivatal nyilatkozatai és a rendelkezésre álló egyéb információk alapján megállapítja, hogy az időmúlás miatt az esetleges adatvédelmi incidens (a külső magánszemély általi feltételezett jogosulatlan hozzáférések) bekövetkezésének bizonyítására nincs további lehetőség.”

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában