Szegedi hírek

2023.11.03. 11:41

Országos roadshow-ra indul az SZTE

Koós Kata

A pluszpontokról, az egyetem képzési kínálatáról, a lakhatási lehetőségekről, a hazai és nemzetközi ösztöndíjakról és a hallgatói életről is tájékoztatást kaphatnak a felvételire készülők és szüleik a nyílt napokon. Archív fotó: Karnok Csaba

Országos beiskolázási kampányt indított a Szegedi Tudományegyetem, amelynek célja, hogy a széles képzési kínálat bemutatása mellett a 2024-es felvételi változásokról is átfogó tájékoztatást nyújtsanak az érdeklődő középiskolásoknak, szüleiknek és tanáraiknak. A 47 állomásos, nagyszabású roadshown ismertetik a felvételi követelményeket és a pluszpontok megszerzésének lehetőségeit is. 

A fiatalok és szüleik negyven középiskolában és gimnáziumban nyerhetnek betekintést az SZTE életébe. Emellett Szolnokon, Baján, Kecskeméten, Pécsen, Nyíregyházán, Békéscsabán és Debrecenben is tartanak nyílt napot.

A 2024-es beskolázási kampányban kiemelt szerepet kap majd az SZTE Pontkalkulátor, amelynek segítségével a jelentkezők kiszámolhatják a várható felvételi eredményeiket az egyetemen elérhető valamennyi szakra vonatkozóan. Ez segíthet a megfelelő szak kiválasztásában és a jelentkezési sorrend meghatározásában is. 

A két központi nyílt napot november 30-án és 2024. január 27-én tartja az SZTE a József Attila Tanulmányi és Információs Központban. Emellett vármegyénkben további két alkalommal és helyszínen várják az érdeklődőket. November 8-án 9.30 és 11.30 között a szentesi Horváth Mihály Gimnáziumban, december 1-jén 8 és 13 óra között pedig a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában