Helyi közélet

2023.11.01. 18:41

Véradás időpontra

Fotó: Huszár Márk

Magyarország. Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) novembertől országosan bevezeti az időpontfoglalás lehetőségét. November 1-jétől országszerte minden véradási eseményre elérhetővé válik az online időpontfoglalás. Az újítás a véradás folyamatát egyszerűsítheti és a várakozási időt is lerövidítheti. 

Az OVSz munkanapokon országosan 60-70 helyszínen biztosít véradási lehetőséget, amelyekre a folyamatos és biztonságos vérellátás érdekében napi 1600-1800 véradót vár. Az online időpontfoglalás bevezetése azt a célt szolgálja, hogy még kényelmesebbé váljon a véradás. Időpontfoglalásra a honlapon a véradási helyszín kiválasztása után kerülhet sor. Azok a véradók, akik előzetesen regisztráltak, az adatfelvételi pultnál jelezhetik időpontjukat. A véradási időpontok, helyszínek listája az OVSz honlapján az www.ovsz.hu/idopontfoglalas oldalon található. Az OVSZ azt írta, hogy nem kötelező az online időpontfoglalás, ez csak egy lehetőség, természetesen mindenkit fogadnak enélkül is a véradásokon.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában