Helyi közélet

2023.12.10. 17:30

Évzárót tartottak a kübekházi polgárőrök

Évzáró, hálaadó vacsorára hívta meg a harminctagú kübekházi polgárőrséget a helyi önkormányzat.

Delmagyar.hu

Pacalvacsora és sütemények várták a polgárőröket. Fotó: Kübekháza Hírszolgálat

A Mézeskalács Házban szombat délután rendezett összejövetelen Tóth Sándor elnök köszöntötte a jelenlévőket, majd röviden beszámolt az év történéseiről, a falu életében végzett szolgálataikról – számolt be Kübekháza Hírszolgálat Facebook-oldal. Azt írták, Tóth Sándor megemlékezett Simon Szilveszter közelmúltban elhunyt polgárőr elnök-helyettesről, a 20 éves szervezet egyik alapítójáról. Emlékének adózva egyperces felállással tisztelegtek.

Molnár Róbert polgármester kiemelte, hogy prosperáló települések nem működhetnek aktív, odaadó, szolgáló civilek és önkéntesek jelenléte nélkül.

– Az önzetlen civilek, önkéntesek faluszolgálatát – ha lenne is – pénzzel sem lehetne pótolni, hiszen az elvégzett munka mellett az összetartozás érzése, az alkotás és a közösségteremtő erő is fontos tényező, és ez ma, ebben a széteső világban megfizethetetlen – tette hozzá a polgármester.


 


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában